Leer kijken en denken
Heel origineel boek. Ik vind het goed opgezet, doordacht en opgebouwd. Er zit veel afwisseling in door de verschillende onderwerpen en de verschillende personen die ze in dit boek bevraagt. Ook de illustraties zijn doordacht en heel divers. Ik vind het veel taal. Je kunt er doorheen bladeren en losse stukjes lezen, wat mogelijk drempelverlagend is. Als woorden moeilijk zijn geeft de auteur hier een korte uitleg bij. Wat ik goed vind aan dit boek is dat het je laat nadenken, je anders laat kijken, je meer stil laat staan. Het is ook een boek waar je stukjes van in de klas (groep 7/8) kan voorlezen om daarna een uitwerkopdracht te geven, waardoor je meer leert over wat je zelf vindt en dat wat meer kan ontwikkelen. Voor het zelf lezen is het inderdaad voor 13+. Stine Jensen sluit aan bij de moderne leefwereld en legt toch verbanden met materie die niet meteen in de moderne leefwereld bij kinderen en jongeren leeft. Daarmee brengt ze iets nieuws voor hen tot leven. Dat is ook haar bedoeling en dat heeft ze knap gedaan.
Stine voegt iets moois toe aan de moderne leefwereld van kinderen/jongeren en leert je kijken.