Een heerlijke verhalenbundel, voor elk wat wils
Vijftien verschillende auteurs schreven samen korte verhalen op Texel. Het resulteerde in een heerlijke verhalenbundel, vol spanning, ontroering en romantiek. Voor elk wat wils.
Sommige verhalen zijn geïnspireerd door de geschiedenis van het eiland, zoals 'De Kentering' en 'De vrouw van De Razende Bol'.
Als liefhebber van oorlogsverhalen sprak het verhaal 'Laat los wat je lief is' me erg aan. Het is gebaseerd op een voor mij (nog) onbekende geschiedenis, dat is verweven in dit ontroerende verhaal over echte liefde.
Jorien Meerdink schreef een verrassend verhaal, dat zich in het heden afspeelt en ik glimlachend uitlas.
Ik huiverde mee bij het lezen van 'Over en uit'. Het verhaal 'Mui' raakte me enorm. Niet alleen door de fijne schrijfstijl, maar ook door het goed uitgewerkte plot. Kortom: een tal van boeiende verhalen.
En niet te vergeten, van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan de KNRM!