Beklijvend van begin tot einde!
Sarah Goodwin woont in Hertfordshire, behaalde een master in creative writing én heeft een eigen podcast genaamd Witchflix.
Haar naam komt je misschien bekend voor van de eerder verschenen thriller "Gestrand".
De cover van "Het chalet" nodigt onmiddellijk uit tot verder lezen. Het is in 1 oogopslag duidelijk dat het om een spannend boek gaat, de titel komt enorm tot zijn recht door de gele contrasterende kleur én de ondertitel laat je fantasie al wat op hol slaan.
Goodwin sleurt je als lezer onmiddellijk in het verhaal door een beklijvende proloog. Ik hou er enorm van wanneer thrillers je onmiddellijk in het verhaal plaatsen alsof je er zélf aan deelneemt.
Wij volgen Mila en Ethan die onderweg zijn naar het huwelijk van Mila's zus Jess. Dat vindt plaats in een luxe skioord in Duitsland. Wat eerst een idyllische plaats lijkt met de prachtige berglandschappen vol sneeuw, blijkt al snel een nachtmerrie wanneer de wagen van Mila en Ethan het begeeft.
Daarenboven werkt de navigatie niet langer en zijn ze ook verdwaald. Gelukkig merken ze een wegwijzer op met de naam "Witwerberg", een klein verlaten gehucht met 6 vervallen chalets.
Mila heeft haar enkel bezeerd, de gsm's hebben geen bereik en ze weten ook niet precies waar ze zich bevinden. Noodgedwongen nemen ze dan ook het besluit de nacht door te brengen in 1 van de chalets met het idee om in de ochtend wel een oplossing voor hun probleem te vinden.
De volgende ochtend is Ethan echter verdwenen en blijft Mila alleen achter met een beperkte voedselvoorraad.
Waar is Ethan ? Wat is er gebeurd? Hoe moet Mila haar benarde situatie aanpakken?
Het boek is geschreven vanuit het ik perspectief van Mila. Als lezer ervaar je van dichtbij de groeiende angst en wanhoop van Mila, het feit dat het eerste deel vooral haar interne gedachten en gevoelens onder woorden brengt, versterkt de betrokkenheid van de lezer.
Tussendoor leren we de hoofdpersonages ook beter kennen aan de hand van "flashbacks", herinneringen van Mia.
Zo blijkt de kindertijd van de beiden zussen niet altijd over rozen te zijn gegaan en is er toch sprake van wat onderlinge spanning. Ook de relatie tussen Mila en haar toekomstige schoonbroer Pete lijkt niet helemaal vriendschappelijk te zijn.
Het verhaal blijft boeien tot wanneer je als het ware op een rollercoaster terecht komt door een spannende plotwending. En ook al is het einde misschien voor de oplettende thrillerlezer niet helemaal verrassend, toch is dit een mega pageturner van begin tot einde!
Wat een geweldig leuk boek!
Dikke 4 sterren!
⭐️⭐️⭐️⭐️
Wat een geweldig leuk boek!
Dikke 4 sterren!
⭐️⭐️⭐️⭐️