De familie Bennet in stripverhaal.

Historywoman1994 25 februari 2026
Afgelopen week nam ik deze graphic novel uit de bibliotheek. Graphic novels lees ik eigenlijk tot mijn spijt niet echt vaak. Maar het beviel weer erg goed! Een fijne afwisseling om tot ontspanning te komen met de hectische tijden die ik heb met mijn werk.

Het verhaal van Pride en Prejudice is mij wel bekend. En was ondanks dat ik wist wat er ging gebeuren met de (hoofd)personages erg vermakelijk om te lezen. Het gaat namelijk over de familie Bennet die leeft ten tijde van de 19de eeuw. Moeders wilt graag haar dochters uithuwelijken om zo een goede toekomst te garanderen. Echter heeft ze vier dochters die behoorlijk hun eigen willetjes hebben over hun eigen toekomstperspectief. En of dat allemaal goed komt? Je leest het in deze graphic novel.

Wat een prachtige editie is dit verhaal van Jane Austen! Voor liefhebbers van de verhalen van Jane Austen is dit zeker aanrader om te lezen. Het is sowieso een mooie editie om frontface in je boekenkast neer te leggen. Door de prachtige prenten!
Ook de lezers die eigenlijk nog nooit iets hebben gelezen van Jane Austen is dit verhaal de gelezen kans om kennis te maken met haar verhalen. Het verhaal heb je zo binnen één avondje uitgelezen.

Een prima boek waarvan ik zelf over na zit te denken om aan te schaffen voor in mijn eigen boeken. Want zeg nou zelf het is toch must-read voor elke lezer zeker één boek van Jane Austen te gelezen te hebben? En in de kast te hebben?

Meer recensies van Historywoman1994