Ik ben fan!

Historywoman1994 23 december 2025

Het verhaal zoomt in op vier Schotse vrouwen Ailis, Donella, Emily en Haily. Ze doorlopen samen de meisjeskostschool en vliegen daarna verder uit over de wereld. Een verhaal die zich afspeelt in een turbulente tijd zo rond het einde van de 19e eeuw.

Eerlijk gezegd was ik niet écht meteen overtuigd dat dit verhaal mij zou pakken. Het concept van vier vrouwen die vervolgens elk van hun eigen pad bewandelen is in mijn ogen niet echt origineel. Desalniettemin wist dit verhaal mij wel te pakken. Juist omdat Lark ervoor kiezen om fictie met non-fictie te verweven. De geschiedenis die Lark aandacht geeft in dit verhaal is uniek te noemen. Heb jij weleens gehoord van de Harvard Computers? Ik had er tot het lezen van dit verhaal nog nooit van gehoord. Heb ik je nieuwgierig gemaakt wat dit precies is? Dan raad ik je aan om dit eerste deel zeker te gaan lezen.
Dit eerst deel van de serie laat je beseffen hoe omvang eigenlijk de geschiedenis van de emancipatie van de vrouw is geweest. Denk jij hierover alles al te weten? Nou, dan kom je met het lezen van dit verhaal zeker bedrogen uit. Wat een onbekende feiten! Zeker na het lezen van het nawoord heb ik feiten opgedaan van "wereldvrouwen" die bewust hun steentje hieraan hebben bijgedragen. Maar helaas in de vergetelheid zijn geraakt. Zo zonde!

Met deze vier Schotse vrouwen heeft Lark sterke onafhankelijk personages gecreëerd met eigen karaktereigenschappen. Waarbij personage Emily al vrij vroeg een plekje in mijn hart heeft veroverd. Haar keuze om als "adoptiemoeder" voor een gans op te treden is ontroerend. Maar ook haar moedige keuzes in haar latere leven zorgen ervoor dat het niet moeilijk is om haar het beste te gunnen in haar leven. Kortom geef dit verhaal één kans ik weet zeker dat je één van deze vier vrouwen een plek in je hart verovert. ~ ,5

Meer recensies van Historywoman1994

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.