Hoog in de bergen schuilt een plek die anders is dan alle andere..

Historywoman1994 15 oktober 2025
1942, Hudson, Amerika. June Hudson krijgt als general manager van het Avallon de belangrijke taak om vijanden van het volk te huisvesten in haar hotel. Een hotel die voor maar ook nog tijdens de oorlog een plek was voor de rijke high Society. Wat men niet wist dat er een verborgen duistere geheim voor de gasten verborgen werd gehouden. Lukt het June om dit nu ook verborgen te houden met de opkomst van deze nieuwe gasten ?

Het is mijn eerste kennismaking met schrijfster Stiefvater. Ik moet zeggen het was een unieke leeservaring. Het was beetje fantasy meets history. Al hebben de personages uit dit boek niet bestaan toch heeft Stiefvater haar feiten wel gebaseerd op "ware gebeurtenissen" Dit gegeven is te lezen in het nawoord van dit boek.
Toch wekte bij het lezen van de achterkant van het boek een ander beeld waar dit verhaal over zou gaan. Het verhaal is daarintegen Agatha Christie achtig verhaal die als setting heeft dat zich afspeelt tijdens de WW2. Uniek setting die veel potentie in zich had maar bij mij niet volledig waar heeft kunnen maken. Met name het taalgebruik van Stiefvater was bijna beetje spirtueel en dit zou zeker voor sommige lezers een reden kunnen zijn om dit verhaal niet uit te lezen. Het mysterie dat pas tegen het einde van dit verhaal zich ontrafelt zorgde erbij mij voor dat ik nog net niet de verhaal ging wegleggen.

Tot slot een kleine spoiler het verhaal heeft wel veel open eindes. Hierdoor krijg ik het gevoel dat er een opening is gelaten voor wellicht een vervolg van dit verhaal. Toch miste dit boek de wow-factor waardoor ik nog twijfel of ik andere boeken van Stiefvater ga lezen.

Meer recensies van Historywoman1994

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!