Rijk historisch verhaal.
Vandaag aandacht voor het boek als bittere sinaasappels. Die ik naar aanleiding van een "winactie" mocht lezen in ruil voor een recensie. Dankjewel @harpercollins_holland.
Het verhaal draait om de 36-jarige Charlotta. Die door een notarisakte achter een schokkende ontdekking komt over haar eigen afkomst. Het brengt haar onverwachts naar de jaren 20 en 60 van de vorige eeuw. Centraal staan hierbij twee krachtige vrouwen die blijkbaar hun aandeel hebben gehad in de ontstaansgeschiedenis van Charlotta. Lukt het Charlotta om haar eigen familiegeschiedenis te ontrafelen?
Het is mijn eerste kennismaking met schrijfster Palminteri. De cover van het boek vind ik zeker mooi om te zien. De schrijfstijl van Palminteri vond ik er wel eentje om je aandacht bij te houden. Vooral de fragmenten die zich afspelen in het verleden had ik enginszins moeite om mijn aandacht bij te houden. Dit kwam met name dat je na de inleiding vanuit Charlotta. Een stormvloed van personages krijgt voorgesteld. Deze hebben allemaal hun aandeel in de levensloop van Charlotta. Maar zijn door hun Italiaanse namen wel erg lastig uit elkaar te houden. Lijstje is maken van deze personages is aan te bevelen.
Palminteri haar kracht ligt in het verhalend vertellen. Want ondanks ik zelf nog nooit in het mooie Sicilië ben geweest. Weet zij door middel van enkele woorden je toch als lezer zo in Sicilië te wanen. Haar schrijfstijl is hierdoor ook bijna poëtische te noemen. Wat haar als schrijver ook uniek maakt.
Dit verhaal is zeker een mysterieus boek die na het uitlezen je wel het gevoel geeft dat je alle antwoorden hebt gekregen die er nog waren rondom de afkomst van Charlotta. Dit is mooi verweven met de rijke historische geschiedenis van Italië. Waarin onbewust de opkomst fascisme en de maffia een rol heeft gekregen.
ᴋᴏʀᴛᴏᴍ ᴇᴇɴ ᴠᴇʀʜᴀᴀʟ ᴅɪᴇ ʀɪᴊᴋ ɪꜱ ᴀᴀɴ ʜɪꜱᴛᴏʀɪᴇ. ᴀʟ ᴠʀᴀᴀɢᴛ ʜᴇᴛ ᴡᴇʟ ᴡᴀᴛ ᴅᴏᴏʀᴢᴇᴛᴛɪɴɢꜱᴠᴇʀᴍᴏɢᴇɴ ᴏᴍ ᴛᴇ ʟᴇᴢᴇɴ