Een andere kijk op de wereld
- Luisa Voekler dacht dat ze alles wist over haar eigen familiegeschiedenis. Maar dan komt ze erachter dat haar ouders helemaal niet zijn overleden tijdens een auto-ongeluk. Haar vader blijkt nog springlevend te zijn. Om haar eigen familiegeschiedenis te ontrafelen besluit Luisa haar "vaderland" te bezoeken in de hoop daar deze antwoorden te vinden.
Reay, schrijfster van dit boek,heeft wel een schrijfstijl die ervoor dat als lezer zeker niet kan verslappen tijdens het lezen van dit boek. Haar kracht zit in het "onbewust" de lezer een geschiedenisles voorschotelen. Dit doet ze aan de hand van van de familiemysterie van Luisa. De brieven die Luisa vader blijkbaar aan haar grootvader heeft geschreven zijn de verloren stukjes die nog ontbraken om dit kloppend te maken voor Luisa. En dat is zeker niet voorspelbaar te noemen. Toch is dit verhaal niet eventjes een boek dat "gemakkelijk" is om te lezen. Het voelt af en toe alsof Reay iets veel wilde met dit verhaal. Soms werden er wat veel personages geïntroduceerd in één keer. En tegen het einde aan het verhaal wat afgeraffeld aan. En dat is echt zonde!
Boeken die zich afspelen tijdens deze periode van de geschiedenis heb ik nog niet veel gezien en of gelezen. Het is zeker een boek wat ik dan ook aanbeveel om op je TBR te zetten.Het verhaal bevat een geschiedenis aan bijzondere feiten over deze periode waar ik nog geen weet van had. Benieuwd welke? Dan raad ik je van harte aan om dit verhaal te gaan lezen. Maar ook de bekende feiten die we weten over het leven in Oost-Berlijn waar de Stasi ook een onderdeel uitmaakt passeert tijdens dit verhaal. Deze spionagepraktijken maakt dit verhaal ook écht spannend. Ben jij de lezer die niet tegen bloederige of geweldadige passages kan? Je kan met een gerust hart dit boek oppakken. Er gebeurt wel schokkende "dingen" maar dit wordt niet uitvoerig tot detail besproken.
Reay heeft wel mijn aandacht op haar schrijfstalent gevestigd met dit boek. Het is een unieke invalshoek wat het maakt dat ik benieuwd wat er nog meer uit haar "koker" komt. Welke geschiedeniskundige onderwerp zal ze dan kiezen als uitgangspunt? Ik ben benieuwd! ~⭐️⭐️⭐️⭐️