Religie is een werktuig van heel slechte mensen.

hugo van der wildt hugo van der wildt
3 mrt 2021

Is de titel van de recensie juist? De zin komt uit het boek.
Daar gaar het boek eigenlijk over. De schrijver bekijkt in de Nederlandse samenleving onder een vergrootglas. Autochtoon staat tegenover allochtoon.
Het gaat vooral over jongeren die Allah en de Koran als het grootste goed aanzien. Al de rest in Nederland is slecht en al hun daden praten zij goed. Zij voeren een oorlog. Dit doet mij denken aan de Kruisvaders. Dus het probleem is/was van alle tijden.
Heel deze studie is verpakt in een thriller. We krijgen verschillende daden van deze jongeren en de reactie van de Nederlandse maatschappij.
Daden die in heel Europa gebeuren en die in het verleden/heden en toekomst zullen gebeuren.
Enkel kan men zich de vraag stellen: Waarom blijven deze jongeren hier en gaan ze niet naar een land waar Allah en de Koran heer en meester zijn?
Ik heb het gevoel dat de schrijver eerder een schets heeft willen maken van de samenleving dan het schrijven van een thriller. De schrijver heeft kennis en ervaring genoeg om dergelijk boek te schrijven.
Op het einde van het verhaal hekelt hij ook nog eens de verschillende overheden die een pluim op hun hoed wil steken bij het oplossen van de problemen.
Het is wel spannend tot het einde.

Het boek bevat mooie teksten:
Iedereen doodt iedereen en allemaal houden ze een boek omhoog waarin zou staan dat zij van God de vrije hand hebben gekregen om dat te doen.

Zijn ouders waren al jaren dood. Met je ouders stierf ook je jeugd. Plotseling werd je de volgende generatie die het loodje ging leggen. De angst voor de dood en vooral voor het afscheid nemen van zijn dierbaren. Zijn kinderen, die dan op hun beurt zijn ervaring opdoen.

Meer recensies van hugo van der wildt