Magisch mooi
De magische spiegel die in dit boek voorkomt, daar zou ik wel een blik in willen werpen. Hij toont je namelijk wie je echt bent of beter gezegd wie je echt wilt zijn. Een krachtig middel om jezelf te accepteren zoals je bent :-).
Dit moderne sprookjesboek laat een heel ander beeld zien van prinsessen. Het vertelt over acht verschillende prinsessen, die in verschillende tijden leven en verspreid over de hele wereld. Wat ze gemeenschappelijk hebben dat ze allen weigeren om knap, beleefd of gehoorzaam zijn, maar juist moedig en sterk, vastberaden en inventief zijn. En allemaal krijgen ze de magische spiegel in handen.
Mijn favoriet is het verhaal ‘De prinses van de hoge zeeën’. Vooral de tekeningen die erbij zitten bij dit verhaal, maken dat mijn hart een vreugdesprong maken. Heerlijk even wegdromen. ‘De verhalenprinses’ is een ontroerend verhaal voor iedereen die zich ‘anders’ voelde en daardoor niet binnen de groep paste. Het vertelt ook nog eens waarom we allemaal verhalen nodig hebben!
Dit boek is voor iedereen die gek is op sprookjes en prachtige prenten. Maar alle avonturiers die dromen en hopen van bijzondere werelden waar alles kan en mogelijk is, die zullen ook genieten van deze prachtige vertellingen over moedige prinsessen.
Tip om cadeau te doen met de feestdagen of als verjaardagscadeau. Het is echt een boek om uit voor te lezen: samen genieten!