Advertentie

De Ierse Erfenis is het derde boek van Karen Swan dat in het Nederlands verschijnt. Van haar verschenen eerder ook ‘Een Noorse Winternacht’ en ‘De Spaanse belofte’.

De Ierse Erfenis speelt zich af aan de Ierse kust, vlakbij the Wild Atlantic Way, op het landgoed waar Lorne Castle zich bevindt.
De zussen Ottie, Pip en Willow zijn stomverbaasd na het voorlezen van het testament van hun plotseling overleden vader. Uit het testament blijkt dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Maar waarom Willow en niet de oudste dochter Ottie? Of hun moeder?
Voor niemand is duidelijk waarom Willow haar familie drie jaar eerder verliet om naar Dublin te gaan en de band met het kasteel en haar familie vrijwel helemaal heeft verbroken. En dat ze besluit om het kasteel te verkopen, lijkt voor haar de makkelijkste weg, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht.
Haar zussen - Ottie en Pip – staan voor een raadsel en doen er alles aan om hun eigen toekomst veilig te stellen. Maar wat is het geheim dat Willow en haar familie zo uit elkaar dreef? En kan er nog iets hersteld worden?
De schrijfstijl is niet heel snel, maar zeker niet storend langzaam. De zinnen zijn niet ingewikkeld. Elk van de 3 zussen krijgen voldoende aandacht en je hebt voldoende inzicht in hun levens. Door het boek heen zitten veel perspectiefwisselingen maar dat maakt het zeker niet chaotisch.
De beschrijvingen van de auteur van de omgeving, de Ierse kust, zijn geweldig goed; de ruigheid van het landschap, de onvoorspelbaarheid van het weer (regen!) komen goed naar voren in het boek.

De spanning wordt gedurende het boek goed opgebouwd, vanaf de eerste bladzijde word je in het verhaal gezogen. Het plot was voor mij onverwacht; pas in de laatste hoofdstukken vallen alle puzzelstukjes op hun plek.
De Ierse Erfenis is een, best dik, boek dat je met plezier in een kort tijdsbestek uitleest!

Reacties op: Ierse zussen en hun geheimen - ook/zelfs voor elkaar

57
De Ierse erfenis - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners