Niet iedereen heeft een goed thuis

IngeBrun 17 oktober 2023
Met dank aan Futuro uitgevers mocht ik het boek Angryboys, de wolven van Amsterdam ontvangen, geschreven door Lyona Rose. Bij het zien van het boek wist ik niet of het wel een boek voor mij was maar niets is minder waar. De titel trok me totaal niet maar is na het lezen erg goed gekozen net zoals de cover waar je een willekeurige straat in Amsterdam ziet.

In Angryboys , de wolven van Amsterdam lees je het verhaal van de broers Rico en Dalvino. Ze wonen met hun agressieve vader in Suriname. Hun moeder is vertrokken naar Nederland maar ooit zou ze de jongens over laten vliegen.
Wanneer het dan eindelijk zo ver is moet Dalvino heel erg wennen. Niet alleen aan Nederland maar ook aan zijn moeder. Al snel wordt hij verliefd op Vanessa maar hij merkt dat zij wat achterhoud. Rico weet al snel zijn weg te vinden en heeft een grote groep vrienden maar zijn dit wel de juiste. Wanneer er iets ernstigs gebeurt met Rico moet Dalvino een heel groot besluit maken met alle gevolgen van dien.

Het verhaal wordt verteld door de ogen van Dalvino en Vanessa. Beide nog erg jong en naïef. De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken van een goede lengte. Het verhaal pakt je vanaf de eerste blz en voor je het weet heb je het boek uitgelezen.

Lyona Rose weet de personages en de omgeving goed tot hun recht te laten komen en ze weet de spanning en de emoties goed over te brengen. Op het eind heeft het nog een verrassing in petto maar dit werd helaas te snel afgebroken. Had hier graag nog 1-2 hoofdstukken meer over gelezen.

Angryboys, de wolven van Amsterdam is een hedendaags verhaal over de onderwereld, drugs, macht en sexueel geweld. Iets wat tot op heden helaas nog te veel gebeurt.
Ik beloon het boek met vier sterren

Meer recensies van IngeBrun