Boven de wolken

IngeBrun 14 juli 2023
Met dank aan hebban mocht ik het boek Boven de wolken lezen van Jenny Colgan. De auteur kende ik al van De kleine bakkekerij en ik keek er dan ook enorm naar uit.

Morag mcGinty werkt als piloot bij een groot bedrijf. Na een ongeluk , waar besloten is dat ze tijdelijk niet meer mag vliegen. Ze gaat door een moeilijke periode en wanneer ze hoort dat haar opa ziek is, besluit ze terug te keren naar Schotland. Haar opa vraagt of zij de kleine vluchtroutes over kan nemen omdat hij dat niet meer kan.
Wanneer enkele dagen later , Morag in een storm terecht komt, besluit ze een noodlanding te maken op een onbewoond eiland. Echt onbewoond is het eiland niet. Ze treft daar de chagrijnige Gregor Cameron.

Het verhaal bestaat uit twee delen. In het eerste deel lees je vooral over het leven van Morag in Londen. Dit gedeelte heb ik me echt door moeten worstelen. Veel gaat over de vliegerij en de techniek hiervan. Het past goed bij het verhaal maar ik vond het wat langdradig.

In het tweede deel lees je over de storm en vanaf dan zit ik pas goed in het verhaal. Je leest over hoe Morag steeds beter haar zelf leert kennen maar ook Gregor.
Het verhaal leest makkelijk weg en de hoofdstukken zijn van een goede lengte.

Wat ik jammer vind is dat de personage wat oppervlakkig blijven. Hoofdpersonage Morag leer je niet echt kennen. Wel wordt de omgeving mooi omschreven. Wat dat betreft zoutig wel mee willen vliegen.

Helaas vind ik dit een wat minder boek van Jenny Colgan al ga ik andere boeken van haar zeker niet uit de weg.

Ik geef het 3 sterren

Meer recensies van IngeBrun