Prachtig verhaal
De Cubaanse dochter van Soraya Lane is het tweede deel uit De verloren dochters serie. In principe kan je elk deel los lezen. Voor ik het boek mocht lezen had ik het al enkele keren voorbij zien komen op sociale media maar verder kende ik het niet. Ik heb deel 1 dus ook nog niet gelezen maar ben dit zeker wel van plan.
De Cubaanse dochter heeft twee verhaallijnen. Die van Claudia in het heden en die van Esmeralda in het verleden. Esmeralda Diaz is de dochter van de eigenaar van de grootse suikerplantage in Cuba. Doordat zijn vrouw is overleden draagt Esmeralda de zorg voor het gezin maar begeleid ze haar vader ook tijdens zakelijke gesprekken en reisjes. Zo ontmoet ze de Engelse Christopher , een onmogelijke liefde want haar vader zou deze liefde nooit goed keuren.
Esmeralde maakt dan een hele grote en moeilijke keuze
In het heden leren we Claudia kennen. Ze heeft net haar relatie verbroken en haar baan opgezegd. Als erfenis van haar oma ontvangt ze een kistje met twee brieven. Ze wordt erg nieuwsgierig naar haar roots en besluit naar Cuba te gaan om daar al haar antwoorden te vinden.
De cover is werkelijk prachtig met hele mooie zwoele kleuren. Dit boek zou ik zeker oppakken in de boekwinkel.
Wel was ik wat bang dat het te veel op de serie van De zeven zussen zou lijken maar dat is gelukkig niet zo. Dit boek raakte me veel meer en ook het verhaal pakte me meer.
De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken zijn van een goede lengte. Je zit meteen in het verhaal wat voor mij echt een pluspunt is. Wat dit boek bijzonder maakt is de diepgang in de personages. Beide vrouwen zijn sterk maar staan ook voor moeilijke keuzes. Je leeft met ze mee en voelt de emoties. Ook de overige personages zijn mooi uitgewerkt net als de omgeving. Heden en verleden lopen mooi in elkaar over zonder dat het verwarrend is. Je wil maar door blijven lezen.
Er zit een mooie opbouw in het verhaal . Echt spannend is het niet maar het maakt je heel nieuwsgierig. Wel heeft het op het eind een geweldige plottwist wat me erg verraste.
De Cubaanse dochter is een heerlijk feelgoodboek. Ik had niet eerder iets gelezen van Soraya Lane maar heb meteen De Italiaanse dochter ook besteld en ga zeker de rest ook lezen.
Welverdiende 5 harten en bedankt voor deze kans
Esmeralde maakt dan een hele grote en moeilijke keuze