Opnieuw onder de indruk

IngeBrun 02 juni 2024
Na God Jul! Is Midsommar het tweede deel van de Zweden-serie. Ik was blij verrast toen ik persoonlijk door Esther Stui werd benaderd met de vraag of ik Midsommar wou lezen voor een recensie. Hier hoefde ik niet over na te denken. Ik had enorm genoten van God Jul! en keek er enorm naar uit om Midsommar te mogen lezen.

De cover is prachtig en straalt rust uit. Veel groen met een mooie grote vijver meet daar middenin een mooie witte brug. Zowel de cover als de titel zijn perfect gekozen bij het verhaal.

In Midsommar lees je het verhaal van Svea.ze is vertaler van boeken en krijgt een mooie opdracht , het vertalen van het nieuwe boek van de Zweedse auteur Valdemar Cedergen.
Svea voelt zich niet prettig na de scheiding en besluit naar Dalsland in Zweden te gaan om daar aan de opdracht te werken. In Dalsland heeft ze een groot deel van haar leven gewoond en het huisje van haar grootouders staat er nog. Svea hoopt hier tot rust te kunnen komen en oude vriendschappen weer op te pakken. Bij aankomst veroorzaakt ze een aanrijding met haar auto. De bestuurder van de andere party is een norse, ruwe Viking wat later haar buurman blijkt te zijn.

Esther Stui weet in Midsommar je opnieuw te boeien met een vlot en emotioneel beladen verhaal dat de lezer vanaf de eerste bladzijde in zijn greep houdt. .Esther Stui weet de sfeer in Midsommar treffend te beschrijven, wat bijdraagt aan de charme van het verhaal .

De personages zijn zo levendig omschreven dat je het idee krijgt dat je ze echt leert kennen. Hierdoor leef je met ze mee. De personages zijn met aandacht en gevoel neergezet.
De beeldende manier van schrijven zorgt er voor dat je erg betrokken bent bij de bewoners in Dalsland. Het was of ik er zelf rondliep.

Het getuigt van een goede schrijfstijl als de auteur je als lezer mee kan nemen in een ontroerend verhaal waarin het gemis van geliefden vol emotie wordt weergegeven.

Esther Stui, blijf vooral zo schrijven, dan blijf ik je boeken lezen
Genoten van elke bladzijde . Ik wil nog meer verhalen uit Zweden

Pas op als je dit boek ook wil lezen. Eens begonnen met lezen kan je niet meer stoppen

Meer recensies van IngeBrun