Een meeslepend en magisch boek
Dit prachtige, meeslepende boek heeft me betoverd vanaf de eerste bladzijde. Ik heb al veel boeken gelezen waar ik helemaal in opging maar dit magische verhaal vol liefde, mysteries, Ierse mythologie en bovennatuurlijke krachten heeft me omver geblazen. Dit boek is zo speciaal, zo sfeervol en hartverscheurend mooi...waw!
"Een eeuwenoud kasteel, een aangrijpende familiesaga, een episch liefdesverhaal, en een jonge vrouw met bijzondere krachten…
Duncannon Castle is het enige wat Erin nog overheeft van haar moeder, en ze doet er alles aan om haar familiekasteel overeind te houden. Maar de kosten hopen zich op en de b&b-gasten blijven weg. Haar enige hoop is een Amerikaanse filmstudio, maar als die een ander kasteel kiest als set voor een nieuwe film, lijkt ook deze hoop vervlogen.
Wanhopig keert Erin zich tot de stem diep onder het kasteel, een die haar al jaren toefluistert en haar altijd heeft geholpen."
Je voelt tijdens het lezen hoeveel tijd, liefde en aandacht in dit verhaal is gestoken door de schrijfster. De schrijfstijl van Merel Godelieve is heel sfeervol, mysterieus en beeldend: "Een Ravendochter belichaamt alle krachten, maar één domineert. De sterkste gave is de echo van haar ziel".
De beschrijvingen van het magische kasteel, het prachtige eiland Inis Meáin en de geschiedenis van de Ravendochters door de eeuwen heen zijn zo gedetailleerd beschreven dat je helemaal erin opgaat en het verhaal voelt.
De mysterieuze gave die Erin bezit en haar familiegeschiedenis zal ze langzaam ontdekken als ze naar het prachtige eiland Inis Meáin afreist naar het klifhuis van de Tuar familie.
Maar daar zal ze ook een groot geheim ontdekken dat haar wereld op zijn kop zal zetten. Is het onmogelijke mogelijk? Mijn hart stond even stil bij deze plottwist maar al snel had ik tranen in mijn ogen van wat dit geheim teweeg had gebracht en nog teweeg zal brengen.
De personages hebben zoveel lagen en diepgang en als snel voelde ik me diep verbonden met Erin. Haar kwetsbaarheid, gevoeligheid en zoektocht naar haar magie is meeslepend. Ik voelde haar rouw, haar vermogen om diep lief te hebben en haar onzekerheid maar ook haar innerlijke kracht.
De liefde, de allesomvattende liefde tussen Erin en haar jeugdliefde is zo hartverwarmend mooi beschreven. Dan slaat het noodlot toe, maar is alles wel wat het lijkt?
Alles in dit boek voel je als lezer, en dat zegt veel over het talent van deze schrijfster.
Erin voelt dat er iets bovennatuurlijks in haar schuilt maar wat is het? En waar stammen de Ravendochters van af?
"Om te voorkomen dat ze alles verliest moet ze de duisternis in zichzelf omarmen".
Dit epische verhaal zal je van begin tot eind boeien en niet meer loslaten.
Wat heeft Merel dit boek goed in elkaar gezet, het is spannend, emotioneel, magisch en voelt levensecht.
De magie is prachtig verweven in het verhaal en voor mij is dit een perfecte combinatie van een roman en fantasy.
De sfeer waarin je als lezer wordt ondergedompeld is uniek, en het plot is zo fantastisch dat het je zal meeslepen.
Als ik dit boek 10 sterren kon geven zou ik het doen, het is zo'n pareltje wat je maar één keer in de zoveel tijd tegenkomt. Ik ben er stil van, en ik hoop dat Merel nog veel boeken gaat schrijven..wat een talent!
Dit epische verhaal zal je van begin tot eind boeien en niet meer loslaten.