Een betoverende historische roman over een mysterieus landhuis vol geheimen

Ingrid Lemmens 02 december 2025
Een betoverende historische roman over een mysterieus landhuis vol geheimen. Wat meteen opvalt is de werkelijk prachtige schrijfstijl van Sean waardoor ik meteen betoverd werd en niet kon wachten om te beginnen met dit boek. Het is heel speciaal als een schrijver meteen je fantasie weet te prikkelen en je vanaf de eerste bladzijde het verhaal in trekt: "Blackmoore Manor, gehuld in fluisteringen en verborgen door de tijd, heeft altijd een zekere aantrekkingskracht gehad. Maar achter de imposante muren sluimeren geheimen, verweven met het wezen van het landhuis zelf. Ze weerklinken in de krakende vloerplanken, blijven hangen in de geur van de vochtige steen en vullen de lucht met een onuitgesproken spanning".  Amelia Carter woont in 1889 in het Victoriaanse Londen. Ik sloot haar meteen in mijn hart, ze trekt zich niks aan van de strenge regels die gelden voor een vrouw en in plaats van te gaan studeren koopt ze een oude boekwinkel met voor ieder wat wils. Over haar werd gezegd: "Haar temperament was net zo vurig als haar liefde voor literatuur", een vrouw naar mijn hart dus. Dan erft ze Blackmoore Manor in Somerset, een imposant landhuis doordrenkt van geschiedenis en omgeven door legendes. In het landhuis voelt ze een aanwezigheid en vindt een verstopt dagboek van Elizabeth "The Lady of the Manor"....zal ze de oude familiegeheimen kunnen ontrafelen en ontdekken wat met Elizabeth gebeurd is?

"Achterflap:
Welke geheimen fluisteren in de gangen van Blackmoore Manor? Wanneer Amelia Carter een oud landhuis erft, verwacht ze niet meer dan stof en vervlogen herinneringen. In plaats daarvan treft ze een rusteloze geest, een tragisch verleden en geheimen die weigeren begraven te blijven. Terwijl Amelia samen met haar vriendin Lucy dieper graaft in het mysterie rond de overleden Elizabeth, vervagen de grenzen tussen heden en verleden – tussen leven en dood. Sommige verhalen willen vergeten worden. Andere eisen om gehoord te worden. Durf jij de waarheid ontdekken?"

Sean heeft een gedetailleerde en betoverend mooie schrijfstijl waardoor je alles voor je ziet. Het knusse dorp met haar schilderachtige cottages, de keienstraatjes, de verschillende winkeltjes en de bewoners die Amelia een warm welkom geven. Amelia raakt steeds meer geintrigeerd door het dagboek en de schandalen, intriges, verboden liefdes en tragedies die in Blackmoore Manor plaats gevonden hebben. Elizabeth haar geest is nog voelbaar in het huis en Amelia wil niks liever dan erachter komen wat er gebeurd is met haar. Ze komt er al snel achter dat liefde en menselijke verbinding verder reiken dan de dood, deze blijven bestaan. Een van de geheimen zag ik niet aankomen en meteen was ik weer bij de les, nu wordt het echt spannend! Als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen loopt een rilling over mijn rug en mijn hart loopt over van liefde voor Elizabeth. Sean weet je helemaal mee te slepen in deze zoektocht en wisselt perfect af tussen spannerende en luchtigere gedeeltes. De uitgever noemt het een spookverhaal met een hart en dat is helemaal juist.

Wat een intrigerend en mooi verhaal, en mijn complimenten voor de prachtige vormgeving. Elk hoofdstuk begint met een afbeelding van het mysterieuze landhuis en dat is heel speciaal. De eerdere bewoners van Blackmoore Manor blijken heel wat familiegeheimen te hebben. Geheimen die nooit uit mochten komen....tot nu! Wat een speciaal en mysterieus boek, ik heb ervan genoten!

Meer recensies van Ingrid Lemmens

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.