Dit boek geeft je een warm gevoel en tovert een lach op je gezicht

Ingrid Lemmens 01 augustus 2025
Ik had dit boek al heel vaak langs zien komen en ik was dan ook heel benieuwd hoe ik het zelf zou ervaren. De cover is zo uitnodigend en mooi en ik heb dit boek in 1 dag verslonden!
Soms wil je gewoon een heerlijk boek lezen dat luchtig, grappig en romantisch is. Het Pumpkin Spice café is zo'n boek! Een boek waarmee je even alles om je heen vergeet, niet teveel na hoeft te denken maar gewoon kunt genieten! Een heerlijk idyllisch cosy stadje, gezellige winkeltjes, hilarische bewoners die alles van elkaar weten en de knappe Logan... Ik zou meteen naar Dream Harbor willen verhuizen en ook samen met de leesclub in het gezellige café van Jeanie een lekkere scone willen eten en een latte drinken.

"Wanneer Jeanie het geliefde Pumpkin Spice Café in Dream Harbor van haar tante kan overnemen, grijpt ze deze kans met beide handen aan. Het is tijd om een nieuwe start te maken, weg van haar saaie kantoorbaan in Boston.
Jeanies komst naar het stadje blijft niet onopgemerkt. Logan, een knappe lokale boer, probeert de irritant vrolijke nieuwe eigenaresse van het café zoveel mogelijk te ontlopen, al helemaal als hij merkt dat hij zich steeds meer tot haar aangetrokken voelt. Zijn hart werd eerder wel erg publiekelijk gebroken, dus verliefd worden staat zeker niet op de planning.
Kan Jeanie met haar vrolijkheid het hart van de grumpy Logan winnen, of heeft ze de enige persoon gevonden die niet voor haar charme valt?"

De schrijfstijl van Laurie Gilmore is lekker vlot en ik moet zeggen dat ze echt een goed verhaal heeft neergezet. Als snel voelde ik me helemaal thuis is het gezellige Dream Harbor en zat ik hardop te lachen of leefde ik mee met de personages. Laurie schrijft met zoveel humor, ik kan het met niks vergelijken, ik vond het geweldig! Toch zitten er naast humor, romantiek en geroddel ook wat zwaardere emoties in verwerkt.
Logan is zo'n man die we allemaal wel zouden willen: gevoelig, stoer, razend knap en neemt elk gewond dier mee naar huis. Ook deinst hij er niet voor terug om zijn oma in haar neon legging naar haar senioren aerobic te brengen, want hij houdt ontzettend veel van haar.

Door het verwerken van herkenbare emoties zoals verlatingsangst, onzekerheden en verdriet in dit boek wordt het ook nog een mooi verhaal ook al blijft het luchtig. Een mooi stukje: "Logan was altijd al een verlegen kind geweest, maar Annie zorgde ervoor dat hij bij de groep kinderen bleef horen en dat de andere kinderen met hem speelden. Zijn grootouders zorgden er altijd voor dat er van hem gehouden werd, zelfs toen zijn ouders er niet meer waren".
Logan heeft de liefde afgezworen maar dan komt Jeanie naar Dream Harbor... Zal hij de gok wagen en over zijn angsten stappen? Zij brengt hem helemaal van zijn stuk en het lijkt wederzijds...

Ik kan alleen maar zeggen dat deze serie me nu al voor zich gewonnen heeft. Het is idyllisch in Dream Harbor en dat soort boeken hebben we soms even nodig. Dit cosy boek vol humor, heerlijke personages, romantiek en passie laat je even heerlijk wegdromen. Ik ga snel verder met het tweede deel waar de Cinnamon Bun Boekhandel van Hazel centraal staat, ik kan niet wachten om weer terug naar Dream Harbor te gaan.

Meer recensies van Ingrid Lemmens