Een spannende zoektocht naar een eeuwenoud geheim

Ingrid Lemmens 20 juli 2025
Wat een geweldig begin van deze spannende en mysterieuze trilogie! Historie, het Vaticaan, een zoektocht naar een eeuwenoud geheim en een spannend kat en muisspel waarin niet duidelijk is wie Susan kan vertrouwen maken dit tot een geweldig goed boek. Het is een spannende roman vol mysterie en zal je meeslepen en op het puntje van je stoel laten zitten! Vol geheime ordes en intriges maar ook levensechte personages.

"Susan keert na jaren afwezigheid weer terug naar haar geboortedorp. Een warm welkom wordt het niet. Als haar vader niet midden in de nacht verward had opgebeld, was ze ook zeker niet terug gegaan. Op hetzelfde moment wordt vanuit het Vaticaan opdracht gegeven aan een huurling om naar dit dorp af te reizen en het duurt dan ook niet lang voordat Susan erachter komt dat de plaatselijke intriges veel meer inhouden dan ze ooit voor mogelijk hield. Ze raakt verwikkeld in een maalstroom van zoektochten, mysterie en achtervolgingen. Susan ontdekt dat sommige van de dorpelingen een geheim beschermen dat anderen juist tegen elke prijs proberen te bemachtigen. Een jacht is begonnen."

Andrej heeft een mooie en vlotte schrijstijl dus je zit al snel helemaal in het verhaal. De omgeving wordt steeds beeldend beschreven wat veel sfeer geeft:
"Vaticaanstad rustte onder de donkere deken van de nacht en door de verlichting op het plein leken de prachtige monumentale gebouwen zelf te baden in een gouden licht."
Susan is een personage dat je meteen in je hart sluit. Ze voelt zich niet erg welkom in het dorp dat ze jaren geleden verliet maar ze gaat terug voor haar vader, waarom belde hij midden in de nacht? Haar gemengde gevoelens zijn voelbaar maar als ze geheimzinnige brieven vol aanwijzingen vindt begint haar zoektocht. Zo ontzettend spannend, wat is dat eeuwenoud geheim dat haar haar leven kan kosten? En was het gevaar al jaren korterbij dan ze dacht?

Susan komt terecht in allerlei intriges tijdens haar zoektocht, wie kan ze vertrouwen, wie zijn al die mensen die ook achter het geheim aanzitten? Niks is wat het lijkt in dit spannende boek en op het einde komt er nog een plottwist die je niet ziet aankomen. Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar en de uitdrukking "de vijand van mijn vijand is mijn vriend" lijkt akelig correct. De lust naar macht is iets wat mensen aanzet tot vreselijke dingen, ook in het Vaticaan en in een klein dorp in Nederland.

Ik heb enorm genoten van dit spannende boek en kan niet wachten om het tweede deel te lezen. Een groot geheim dat al eeuwen verborgen ligt in een dorp, het Vaticaan vol intriges, de zoektocht en de spannende achtervolgingen maken dit tot een boek dat je moet lezen!

Meer recensies van Ingrid Lemmens