Weer een spannend boek vol ingenieuze plottwists, ik ben verslaafd!
Ik wil boeken die een hype zijn altijd graag zelf ervaren om mijn eigen mening te vormen en ik moet zeggen dat ik de lezers die verslaafd zijn aan de boeken van McFadden gelijk moet geven! Ik hoor er zelf nu ook bij, dit was mijn tweede boek van haar en nu wil ik ze allemaal lezen. De proloog is spannend en omdat je niet weet over wie dat precies gaat zit ik meteen weer in het verhaal. Door de vlotte en levendige schrijfstijl lezen haar thrillers heel prettig en voor je het weet wordt je helemaal in het verhaal gezogen, je kunt je hierdoor zo sterk inleven in de gebeurtenissen en de personages dat je alles om je heen even vergeet. De spanning voel ik al snel, McFadden kan op sublieme wijze een beklemmende sfeer creëren. Tegan heb ik al meteen in mijn hart gesloten en als ze dan na een vreselijke crash liefdevol wordt gered door een koppel dat haar in huis neemt lijkt alles ok. Maar je krijgt al snel door dat er iets niet klopt, Tegan zal toch wel veilig zijn hier of niet?
"Achterflap:
Tegan is acht maanden zwanger, alleen en probeert wanhopig om haar leven op de rit de krijgen. Terwijl ze onderweg is naar haar broer, rijdt ze recht op een sneeuwstorm af. Gestrand op het platteland van Maine vraagt Tegan zich af of ze geen enorme fout heeft gemaakt. Dan wordt ze gered door een stel dat haar onderdak biedt. Maar er klopt iets niet. Tegan moet er alles aan doen om zichzelf en haar ongeboren kind te redden."
McFadden schrijft heel boeiend en door de ik-vorm die ze in dit boek gebruikt beleef je alles door de ogen van de personages en voor mij was dat de reden dat het echt onder mijn huid kroop: "Met ingehouden adem wacht ik op het geluid van de kelderdeur die opengaat. Komt hij naar beneden? Ik ben doodsbang. Ik zit in de val."
Alle personages zijn goed uitgewerkt en we leren ze allemaal goed kennen...ook hun geheimen! Het is zo spannend dat ik het in mijn lijf voel en steeds het idee heb dat ik over mijn schouder moet kijken tijdens het lezen, dat kan alleen een goede auteur bewerkstelligen.
De vragen stapelen zich op in je hoofd en het wordt al snel duidelijk dat niks is wat het lijkt. Dat is wat ik zo geweldig vindt aan haar boeken, je blijft in het ongewisse tot het einde en als je denkt dat je weet hoe het zit....dan komen er een paar ingenieuze plottwists die je echt niet ziet aankomen. Het verhaal is echt af en op het einde dacht ik nou, nu weet ik precies hoe alles in elkaar zit. Dan komt er nog een epiloog en dan doet ze het weer!!! Er wordt nog iets onthuld, hoe doet ze dat toch...ik krijg er geen genoeg van.
De crash was weer een topper en het ene boek zal je wat meer pakken dan het andere maar ik vind de opbouw van spanning en de fenomenale plottwists elke keer weer geweldig. Ik kan deze boeken niet wegleggen, ik moet gewoon weten hoe het afloopt en hoe het zit. Ik ben fan!!!
"Achterflap: