Een betoverend tweede deel in deze prachtige en sfeervolle trilogie
Ik was heel erg onder de indruk van het eerste deel in deze prachtige trilogie ("Afspraak in Ligurië") die me met een warm hart en een heerlijk vakantie gevoel achterliet. Dit tweede deel heeft me weer helemaal betoverd, ik gaf het eerste deel 5 sterren maar dit boek zou ik er wel 6 willen geven! Een mysterieuze proloog (Sestri Levante 1965) waar de liefde en het verdriet van afspat maakt me meteen nieuwsgierig. In het heden vertrekken Sophie en Alex uit deel 1 voorgoed naar de Italiaanse bloemenrivièra waar ze een restaurant aan zee gaan beginnen. Maar als een oude bekende uit het verleden opduikt gebeuren er rare dingen, wat is er aan de hand?
Ook Matteo en Cath uit deel 1 wonen nog steeds op dat magische plekje, runnen hun succesvolle agriturismo en krijgen bezoek van Isabella, het nichtje van Matteo. Het land waarop de agriturismo staat is al lang eigendom van hun familie en op een dag vindt Isabella een pakje oude verstopte liefdesbrieven gericht aan haar nonna Anna, welke geheimen bevinden zich in het verleden van haar oma? Hilde schrijft met zoveel flair, heel sfeervol en met veel gevoel waardoor je helemaal meegesleept wordt in dit prachtige verhaal en je je echt aan de Italiaanse kust waant.
"Achterflap:
Wanneer Isabella een uitnodiging krijgt om de zomer door te brengen op de idyllische agriturismo van haar neef Matteo, grijpt ze die kans met beide handen aan. De rust en schoonheid van Ligurië bieden haar een uitweg uit de verstikkende prestatiedruk die haar ouders haar opleggen. Maar haar beslissing valt slecht bij haar vader, die nog altijd een onverwerkt conflict heeft met zijn broer Marcello, Matteo’s vader. Op het levendige zomerfestival in Sestri Levante ontmoet Isabella de charmante journalist Marco, met wie ze een onverwachte verbinding voelt. Terwijl hun band verdiept, groeit ook de spanning thuis. Een bundel vergeelde brieven, gericht aan Isabella’s nonna en ondertekend door een zekere ‘Luciano’, trekt haar aandacht. Wie was deze mysterieuze man, en waarom schreef hij zulke indringende woorden? Vastbesloten de waarheid te achterhalen, reist Isabella naar Bordighera. Wat begint als een zoektocht naar een naam, wordt een reis door vergeten herinneringen, diepe familiebanden en haar eigen groei naar vrijheid."
Wat is het fijn om weer terug te zijn aan de mooie bloemenrivièra, het is allemaal zo beeldend beschreven dat je de etensgeuren ruikt en de betoverende dorpjes, de azuurblauwe zee en de gezellige kustplaatsjes voor je ziet. Isabella besluit op zoek te gaan naar de geheimzinnige Luciano die de ontroerende liefdesbrieven aan haar nonna schreef. Haar nonna Anna dwaalt in gedachten terug in de tijd en we leren haar verhaal en een hartverscheurende liefdesgeschiedenis kennen en dat raakt je diep. Zullen Anna en Luciano elkaar nog eens zien? Isabella worstelt intussen zelf ook met de liefde en ook voor haar geldt: soms is liefde niet genoeg. Andere tijd, andere reden maar wellicht kan zij wel haar hart volgen.
Iedereen maakt fouten maar echte liefde kan dit overwinnen, dat gun je haar zo!
Dit prachtige verhaal vol diepgang en fijne personages neemt ons mee naar allerlei prachtige plekken: naar de verborgen parels van de bloemenrivièra, langs imposante villa's, een mysterieus dorp waar de tijd heeft stilgestaan en natuurlijk naar het mooie Sestri Lavante. Dit boek zit vol couleur locale, liefde, geheimen en ook bedrog.
Hilde heeft me helemaal meegesleept in de zoektocht naar Luciano en het onthullen van de hartverscheurende liefdesgeschiedenis. Ze heeft me weer betoverd en ontroerd met een prachtig verhaal vol diepgang. Wat ik fijn vind aan een trilogie is dat je geen afscheid hoeft te nemen van de personages die je in je hart gesloten hebt en je te weten komt hoe hun verhaal verder gaat.
Gelukkig komt er nog een derde deel, ik ben nog niet klaar om afscheid te nemen van deze heerlijke personages en hun belevenissen aan de mooie Italiaanse bloemenrivièra. Ik heb na het sluiten van dit tweede deel wederom het gevoel dar ik zelf op vakantie geweest ben op deze prachtige plekken.
Wat is Hilde Dumez een groot talent, deze serie moet je lezen!
"Achterflap:
Iedereen maakt fouten maar echte liefde kan dit overwinnen, dat gun je haar zo!
Wat is Hilde Dumez een groot talent, deze serie moet je lezen!