Wat een heerlijke roman!
Dit boek heeft me meegenomen naar het mooie Zuid Frankrijk, ik heb het gevoel alsof ik heerlijk op vakantie geweest ben en nieuwe vrienden gemaakt heb. Als een boek dat met je kan doen is het voor mij zeker een aanrader!
Het verhaal gaat over Marie en Ian die het leven in Belgie beu zijn en hun droomhuis vinden in Zuid Frankrijk. De oude wijnhoeve moet wel nog helemaal opgeknapt worden en het is dan ook echt een heerlijk boek geworden. We volgen de hele verbouwing en alle komische situaties die dat oplevert. Zal het ze lukken om hun droom waar te maken? Je gunt het dit koppel met heel je hart.
Pia Pauwels heeft met dit boek mijn hart gestolen, ze heeft een hele prettige, vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor ik me al snel in het zonnige zuiden waande.
De personages waren geweldig om te leren kennen en wat heb ik soms hardop gelachen om de heerlijke franse bewoners van het dorp en de kleurrijke vakantiegangers. Er gebeurd van alles in deze roman dus ik kon niet stoppen met lezen! Ook heb ik wel een traantje gelaten want je wordt zo in het verhaal meegenomen dat je meevoelt met de personages als hun iets overkomt.
Ik kon de bloemen ruiken, de blauwe luiken voor me zien en het idee van lekker aan het zwembad zitten was gewoon genieten.
Het is niet alleen maar pracht en praal want er gebeuren ook genoeg dingen waar je met hun meevoelt dat hun dit overkomt. Ook zit er een diepere laag in het verhaal doordat er dingen gebeuren die in het echte leven ook gebeuren zoals Maries moeder die ziek blijkt te zijn en bij hun intrekt in Frankrijk.
Dit stond al op de achterflap maar wat is het ontzettend mooi geschreven, ik was er heel erg ontroerd door en door al deze gebeurtenissen was het moeilijk om het verhaal los te laten nadat het uit was want ik wou geen afscheid nemen van dit verhaal.
De personages, de dieren, het heerlijke huis in Zuid Frankrijk...ik ga ze missen! En dat zegt genoeg over hoe ik ervan genoten heb.
Ik zou het iedereen aanraden om deze mooie, grappige en heerlijke "ik vertrek" roman waarin genoeg feelgood zit maar ook een diepere laag te lezen.
Pia Pauwels wat heb jij een talent! Ik hoop dat er nog veel boeken van jou zullen verschijnen.