Vreemd bloed

Ingrid Loef 24 februari 2026
Vreemd bloed – Marly van Otterloo

‘Vreemd bloed’ is na ‘Nadorst’ de tweede thriller van MarlyOtterloo. Eerder schreef zij kinderboeken en ook een aantal afleveringen van Flikken Maastricht.

Ik las nog niet eerder een boek deze auteur.
De cover sprak mij direct aan, een ouderwets kopje bloed en dan met de woorden, liefde, haat, moord. Dat maakte mij nieuwsgierig naar dit verhaal.

We volgen hier Mare, die haar (overleden) oma heeft beloofd om een week vrijwilligerswerk te gaan doen in het afgelegen zorghotel Rietsteijn, waar haar oma meerdere keren met veel plezier kwam.
Ze besluit de laatste week voor kerst haar belofte in te lossen. Haar vriend, Harold, vindt het een ongelukkig moment, juist nu hij haar gevraagd heeft om bij hem in te trekken.
Voor Mare komt dit verzoek wat onverwachts en ze weet nog niet wat ze hiervan moet denken. Ze gaat in ieder geval eerst een week naar zorghotel Rietsteijn.
Met de gasten kan zij het gelijk goed vinden. Mare is in haar element en wil graag met alles helpen en zelfs dingen organiseren. Haar mentor, Wilma, heeft
zo haar bedenkingen over Mare. (Wie denkt ze wel dat ze is, ze is hier pas voor het eerst).
Mare maakt zich ondertussen zorgen om Harold. In telefoontjes reageert hij kortaf. Wat is er aan de hand?

Het verhaal is vanuit drie vertellijnen geschreven. Mare, Wilma en Harold. Je kunt hierdoor heel mooi alle gedachtengangen meebeleven en
vooral hoe twee personen een gebeurtenis op elk hun eigen manier beleven.
De auteur heeft dit mooi weergegeven. De verschillende vertellijnen ondersteunen elkaar
en maken je als lezer nieuwsgierig.
Doordat het verhaal ook nog eens in korte hoofdstukken is geschreven, leest het makkelijk.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is dan ook een echte aanrader voor liefhebbers van (psychologische) thrillers.

Meer recensies van Ingrid Loef