Wat als het stormt in je hoofd...
Via @samenlezenisleuker en @uitgeverijcossee won ik het boek 'Windkracht 17' van Caroline Wahl.
Windkracht 17 is het tweede deel van een serie. Deel 1: '22 banen' heb ik niet gelezen
In 'Windkracht 17' volgen we Ida. Ida is een 20-jarige vrouw, die lang voor haar aan alcohol verslaafde moeder heeft gezorgd. Na haar overlijden besluit zij dat ze niet meer in het huis wil blijven wonen. Hoewel haar zus haar vraagt om bij haar te komen, wil Ida dat niet. Wat ze wel wil, weet ze eigenlijk niet.
Ze neemt de trein en komt uiteindelijk terecht op het eiland Rugen. Hier wordt ze opgevangen door Marianne en Knut.
We volgen continue de gedachtengang van Ida, waar zij duidelijk geen raad weet met haar emoties en steeds weer terug komt op de vraag: Is zij schuldig aan de dood van haar moeder, Wat als zij.....
De auteur weet deze dwangmatige gedachtengang en de invloed hiervan op het huidige leven van Ida op een reƫle manier weer te geven.
Het boek bestaat uit lange hoofdstukken zonder nummering en titel. In het begin van het boek vond ik dit wennen, maar eigenlijk heb ik het niet gemist.
Ondanks dat dit het tweede deel is uit een serie, kun je het ook goed los van elkaar lezen.
Na het lezen van dit deel, ben ik wel benieuwd naar het andere deel (22 banen) waar het vooral gaat over het verhaal van de zus van Ida.