Van begin tot eind een spannende thriller

Ingrid Loef Ingrid Loef
10 mrt 2026

Van @decrimecompagnie ontving ik een recensie exemplaar van het boek 'Vlijmscherp' van @marionvandecoolwijk.

Marion van de Coolwijk is vooral bekend van haar jeugdboeken (waaronder de serie MZZL meiden). Inmiddels heeft zij ook al wat thrillers op haar naam staan. Vlijmscherp is al weer haar zesde thriller.

In Vlijmscherp volgen we de familie Stern. Hun gezinsleven komt op zijn komt te staan wanneer Mark, een goede vriend van het gezin, wordt vermoord en Alexander (vader Stern) voor het oog het hele gezin wordt opgepakt en ook nog eens bekend.

Billie en Boaz horen niets meer van hun vader en willen ook niets meer met hem te maken hebben. Totdat hun vader ineens, tijdens zijn proefverlof, bij Billie in de koffiezaak opduikt. Hij waarschuwt haar dat zij gevaar loopt. Voordat zij meer kan vragen is hij al weer verdwenen. De volgende dag krijgt zij bericht dat haar vader is overleden Hij blijkt vermoord. Heeft dit te maken met het verleden? Voor Billie is dat een zwart gat. Met gevaar voor eigen leven wil zij toch achterhalen wat er nu echt gebeurd is.

Vanaf de eerste bladzijde weet de auteur de spanning er goed in te krijgen. De hoofdstukken zijn overzichtelijk. Je leest mee vanuit de gedachtengang van moeder Lilly, Billie, de dader en de wreker. Als lezer blijf je continue nieuwsgierig naar het hoe en waarom. Net als je denkt dat je op het goede spoor komt is er een verrassende wending.
Een echte spannende thriller van begin tot eind.

Meer recensies van Ingrid Loef