Slapeloze nachten

Ingrid Loef 20 november 2025
Van @amboanthos ontving ik het boek 'slaap zacht' van B.A. Paris als vooruitlees exemplaar.

Het boek is sinds 18 november verkrijgbaar en een echte aanrader voor liefhebbers van (psychologische) thrillers.

In slaap zacht volgen je als lezer afwisselend drie verhaallijnen: Elle (het verleden), Nell (het heden) en het dagboek van een moordenaar.

Elle ziet vlak voor haar huis hoe een jonge vrouw eerst van haar telefoon wordt beroofd en vlak daarna instapt bij een plots aankomende auto. Als zij de volgende dag op het nieuws hoort dat deze vrouw vermoord is aangwtroffen, weet Elle zeker dat de bestuurder van de auto erachter zit. Ze besluit zelf achter deze man aan te gaan.

Elle gaat behoorlijk ver in haar speurderswerk en dat brengt haar eigen veiligheid in gevaar.

Ze wil een nieuwe start, en daarbij hoort een nieuwe naam. Net als ze haar leven wat op orde heeft, krijgt zij het gevoel dat ze wordt gevolgd.

Heeft haar verleden haar ingehaald? Is ze nog wel veilig?

Een spannende psychologische thriller. De auteur weet je goed mee te nemen in de gedachtengang en gevoelens van Nell.
De afwisselende verhaallijnen worden op een mooie manier verwerkt en versterken elkaar.

Ik las nog niet eerder een boek van deze auteur, maar dit is zeker niet het laatste.

Meer recensies van Ingrid Loef

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.