Heerlijk verhaal

Ingrid Lemmens 15 februari 2024
Ik mocht dit boek lezen voor de chicklit.nl leesclub.

Het is een ontzettende leuke feelgood, ik heb genoten van de roadtrip.
Het is duidelijk dat de schrijfster veel research heeft gedaan want de schotse plaatsjes tijdens de roadtrip kon ik bijna voor me zien!

Het hoofdpersonage Floor had ik wel wat irritaties bij, ze komt heel puberaal over voor een volwassen vrouw van 30 en er werd heel veel beeldspraak bij elke gedachtengang gebruikt zoals: zei ik met een lach nog nepper dan bloemkoolrijst.
Helaas is dat bij elke gedachtengang zo en dat was te veel en niet nodig in dit verhaal.

Ondanks dat puntje van opbouwende kritiek heb ik genoten, Owen is een geweldig personage. Hij is het tegenovergestelde van Floor en dat werkt heel goed.
Hij zet haar regelmatig ff op haar plaats als ze weer een drama momentje heeft en door hem zie je haar ook groeien in het verhaal. De pesterijen tussen de 2 zijn geweldig, hij is echt de topper van dit verhaal.

De highland games vond ik echt geweldig, zo leuk beschreven en de titel schot in de roos begon ik daar te begrijpen. Op het einde komt dat helemaal naar voren en wat is dat slim bedacht!

De roadtrip heb ik echt mee beleefd, alle dorpjes en alle mensen die we onderweg tegenkomen lieten me glimlachen en naar Schotland willen.

Het duo op de radio was hilarisch en ik dacht leuke toevoeging maar later krijgt dat een grotere rol en waw hoe het allemaal bedacht is en hoe de zoektocht naar haar vader tot op het laatste spannend blijft en het einde echt onverwacht was is geweldig. Alle emoties op die rollercoaster voelde ik mee.

Als een schrijfster dat met je kan doen vind ik dat heel knap. Het is dan ook geen luchtige simpele feelgood maar echt een die blijft hangen.

Zonder de vele beeldpraken en het wat kinderachtige voorkomen van Floor had ik het boek 5 sterren gegeven. Ik heb nu al n paar keer gelezen dat dit voor meer lezers een punt van irrritatie was dus hopelijk komt dat in een volgend boek goed.
Want die wil ik zeker lezen. Dikke 4 sterren voor deze, echt een aanrader!

Meer recensies van Ingrid Lemmens