Weer een juweeltje van Wendy!
Omkijken naar morgen is het laatste deel van deze triologie. De eerste twee delen, (Baquette met jam voor twee en Leven met een leugen) zijn heerlijk om te lezen, maar dit boek overtreft volledig de eerste twee.
Het is een feelgood roman met een stevig rauw randje. Er worden thema’s besproken die heftig zijn. Maar juist dit maakt het boek zo interessant. Het boek leest makkelijk weg en Wendy weet zo te schrijven dat je vanaf het begin tot het eind nieuwsgierig bent naar het vervolg. Ik moest en ik zal doorlezen, daarvoor liet ik alles de boel de boel, tot ongenoegen van mijn fam ;-)
Femke, Gus en Maren en alle anderen kruipen in je hart.
Dit deel gaat over Femke Martens, de zus van Jelle (tweede deel). Femke had al een kleine rol in de eerdere delen, maar in dit deel gaat Femke haar demonen uit het verleden te lijf. Voordat zij verder kan met haar leven moet ze een aantal (heftige) zaken uit het verleden onder ogen komen. Gelukkig hoeft Femke dit niet alleen te doen en krijgt ze hulp van een (knappe) kinderarts Gus, die samen met zijn dochtertje Maren een belangrijke rol gaat spelen in het leven van Femke.
Op aandringen van haar naasten gaat Femke haar demonen te lijf en lees je d.m.v. flashbacks wat er allemaal met Femke in het verleden is gebeurd. Dit wordt allemaal zeer realistisch beschreven.
Gaat het Femke lukken om haar verleden te verwerken? Kan ze weer lief hebben?
Dit deel is een mooie afsluiter van de trilogie en smaakt naar meer. Ik hoop oprecht dat er nog een deel bijkomt.
Wendy Brokers had mijn hart al veroverd, maar nu weet ik het zeker. Ze is mijn favoriete schrijfster. Elk boek uit haar hand is steengoed.