Een echte feelthrill

issie_books 24 augustus 2025
Het uitgangspunt van Misleid is meteen spannend: Lenthe denkt eindelijk geluk te hebben gevonden in de liefde, tot blijkt dat de man op wie ze verliefd is betrokken is bij een brute bankoverval. Vanaf dat moment staat haar wereld volledig op zijn kop en vraag je je als lezer voortdurend af: wie kan ze nog vertrouwen?

De eerste hoofdstukken pakken je direct door de dreiging en de heftige situatie. Daarna wisselt het tempo wat: sommige stukken zijn spannend en vol actie, andere momenten voelen juist wat langdradig waardoor de vaart eruit raakt. Het boek had voor mij nog intenser kunnen zijn als die spanning constant was vastgehouden.

Wat ik sterk vond, is de manier waarop Yvonne Kersten speelt met vertrouwen en misleiding. Net als Lenthe word je steeds opnieuw aan het twijfelen gebracht. De romantische verhaallijn geeft een extra laag, al vond ik persoonlijk dat dit soms iets te veel de overhand nam waardoor de thrillerkant minder scherp werd. Zelf hou ik enorm van de duistere, lugubere thrillers waarbij je soms kippenvel krijgt en in dat opzicht miste ik hier die rauwe, beklemmende laag.

Het is meer een spannend liefdesverhaal dan een gitzwarte thriller. Het einde is wel mooi rond, maar niet echt schokkend. Toch ben ik benieuwd of er een vervolg komt, want er zit absoluut potentie in dit verhaal en deze personages.

Meer recensies van issie_books