Leuke zomerse feelgood

issie_books 20 juli 2025
Flirts & Flipflops is zo’n boek dat voelt als een warme zomerdag: luchtig, levendig en vol kleine momenten die je laten glimlachen. Alleenstaande moeder Iris vertrekt met haar kinderen en een tas vol kikkererwten naar een camping voor single ouders. Wat volgt is een bonte mix van driftbuien, tosti’s, ongemakkelijke quizavonden en… een knappe buurman die haar wereld op z’n kop zet.

Lisa Lentze heeft een fijne, vlotte schrijfstijl die je meteen het verhaal in trekt. Iris is lekker nuchter en heerlijk herkenbaar, en de chaos van het campingleven spat van de pagina’s af. Tussen de rommelige tenten en onverwachte vriendschappen door ontstaat er een hartverwarmend verhaal over loslaten, opnieuw durven openstaan en jezelf een beetje terugvinden.

Wat mij betreft had er af en toe nog net iets meer diepgang in gemogen, vooral op emotioneel vlak, maar dat doet weinig af aan het leesplezier. Je vliegt erdoorheen, en de balans tussen humor, romantiek en kwetsbaarheid zit al verrassend goed in elkaar.

Wat opvalt: de groei van Lisa Lentze. Dit is pas haar tweede boek, maar haar stem als feelgoodauteur wordt steeds sterker. De sfeer, de timing, de karakters, het zit allemaal al knap in elkaar. Ik ben nu al benieuwd naar haar volgende verhaal.

Kortom, Flirts & Flipflops is het perfecte boek voor iedereen die deze zomer wil lachen, meeleven en lekker wegdromen tussen de tenten.

Meer recensies van issie_books

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.