Advertentie

Recensie eerder geplaatst op Vrouwenthrillers.nl
Bedankt Vrouwenthrillers en Harper Collins voor het recensie-exemplaar.

Tina Frennstedt heeft tijdens haar debuut Cold Case veel gehad aan haar ervaring als journalist. Ze is een van de meest geprezen misdaadjournalisten in Zweden en haar kennis van zaken is goed terug te zien in dit boek.

Cold case: Verdwenen is het eerste boek van een serie. Tess is hoofd van het Cold case team in Zweden. Samen met haar partner Marie probeert ze de verdwijning van Annika, die 16 jaar geleden vermist raakte, op te lossen. Alle hens moeten aan dek als ze het levenloze lichaam van een vrouw vinden aan het strand. Deze moord heeft veel weg van een serie moorden die een aantal jaren geleden in Denemarken gepleegd zijn. Als er nog een aanval volgt op een vrouw en zij het overleefd, hebben ze genoeg informatie om er zeker van te zijn dat het inderdaad om de Valby-man gaat. Een grote zoektocht naar deze opvallende verschijning wordt gestart als blijkt dat de vingerafdrukken van de Valby-man ook in de auto zijn gevonden waarin Annika het laatst gezien is.

De spanning is meteen te snijden als de eerste aanval op een vrouw in haar eigen huis plaatsvindt. Haar angst wordt goed overgebracht en als ze vermoord blijkt te zijn, is de toon gezet. Hoewel er veel gebeurt en alles goed is uitgewerkt, is het in het begin lastig om in het verhaal te komen. Sommige gebeurtenissen worden heel gedetailleerd uitgewerkt, maar lijken geen toevoeging voor het verhaal. Deze diepgang is bij de personages echter wel heel fijn. We krijgen een goed beeld van Tess en Marie als detectiveduo, maar ook hun persoonlijke leven wordt nauwkeurig uitgewerkt waardoor je sympathie krijgt voor beide vrouwen. Zeker omdat het een serie betreft, is deze uitwerking noodzakelijk. Ook het Cold case team is een fijne omgeving voor een reeks boeken. Er zijn immers zaken die lang onopgelost blijven en niet gelijk bij het eerste onderzoek opgelost worden, zoals in veel andere boeken. Daarbij is de plot zeer goed bedacht en uitgewerkt. Het is meteen duidelijk dat er mensen zijn die informatie hebben over de verdwijning van Annika, maar die daar niks over willen zeggen. Deze lijntjes vormen een rode draad door het verhaal en op het einde komen deze verrassend goed samen.

Ondanks de vertraging in het begin en de vele details gaat Cold case: Verdwenen je zeker niet in de koude kleren zitten. Het is meeslepend en op het einde zelfs verbluffend.

⭐️⭐️⭐️,5

Reacties op: spannend debuut

73
Cold case: Verdwenen - Tina Frennstedt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker