Advertentie

Twintig jaar na de vermissing van zijn vader ontvangt journalist Matthew Cave ontvangt een bericht van hem. Samen met Tuparnaaq, een goede vriendin gaat hij op zoek naar zijn vader. Tijdens het onderzoek wordt zijn halfzus Arnaq ontvoerd en al snel blijkt dat deze twee zaken met elkaar samenhangen en leiden naar een aantal gruwelijke misdaden, die de oorsprongen vinden in het verleden. Dit verleden is tevens de tweede verhaallijn, die zich afspeelt in 1990 op een Amerikaanse basis, waar de vader van Matthew gestationeerd was.
Het verhaal speelt zich af op Groenland en mede door de beeldende manier van schrijven over de omgeving, de sneeuw, de kou, de uitgestrektheid, de eenzaamheid, maar ook de kleine gemeenschappen met hun eigen geheimen, worden de duisterheid en de gruwelijkheden in het verhaal versterkt. De subtitel: een arctische thriller is dan ook treffend.
Koude Angst, een vervolg op “Meisje zonder huid” is een spannend verhaal, met veel karakters, hetgeen voor een lezer enige oplettendheid vraagt. De karakters worden in dit vervolg verder uitgewerkt, maar met name Tuparnaaq blijft mysterieus.
Een boek, wat gezien de huidige mondiale ontwikkelingen rondom Groenland zeer actueel is, met een sterke spanningsboog en goed voor een paar uur leesplezier. Nu wachten op het derde deel.

Reacties op: Een thriller waar je koud van wordt.

193
Koude angst - Mads Peder Nordbo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners