Advertentie

Op weg naar huis, na een zakenreis, ziet Alice Bell in de trein een roodharige vrouw, in wie zij een medestudente weet te herkennen die 15 jaar geleden spoorloos is verdwenen. Als zij haar man George hierover vertelt reageert hij buitengewoon ontwijkend , hetgeen Alice er juist toe aanzet op onderzoek uit te gaan.
Niet alleen Alice houdt zich echter bezig met de verdwijning van Ruth, de roodharige vrouw. Ook Naomi en Kat, respectievelijk zus en vriendin van Ruth, vragen zich al jaren af wat er met Ruth is gebeurd.
Het verhaal wordt opgebouwd en verteld vanuit het perspectief van deze drie vrouwen en wisselt tussen heden en verleden. Het geeft een beeld van het studentenleven in een fictieve studentenstad in Engeland rond het jaar 2000.
Het draait allemaal om de vraag wat er 15 jaar gelden is gebeurd ,wat de rol van George hierin is en wie Alice nog kan vertrouwen. De lezer wordt als het ware samen met Naomi en Alice meegenomen op deze zoektocht naar de antwoorden. Dit alles in een prettige schrijfstijl, dat ondanks het wisselende perspectief nergens verwarrend wordt.
Tot aan het einde blijft het antwoord onvoorspelbaar en dat maakt, mede door de goede uitwerking van de personages, dat je als lezer geboeid blijft. Als thriller niet heel spannend, maar zeker het lezen waard.

Reacties op: Op zoek naar de waarheid!

29
Uit het oog - Nicola Rayner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker