Helende fantasie met boodschap

Janiek 02 januari 2026
Mye Lee neemt ons mee in het verhaal van een collectief onderbewustzijn. Alleen in slaap is er toegang tot dit onderbewustzijn en kan gekozen worden voor specifieke dromen. Dat wil zeggen, àls deze dromen nog niet zijn uitverkocht in de dromenwinkel van Dallergut.
De dromen hebben vaak een specifieke functie voor de dromer en met die verhaallijnen presenteert Miye Lee ons en passant een paar mooie levenslessen. De dromen geven bijvoorbeeld troost, inspiratie, herinnering of afleiding.
In het boek wordt je meegenomen in een fantasie wereld die je rustig kan ontdekken wanneer Penny solliciteert in de dromenwinkel en daar start aan haar nieuwe baan. Klanten komen naar de winkel om een droom uit te zoeken.
Het verhaal van Penny wordt onderbroken door personages die naar de winkel komen als ze slapen, de droom die zij vervolgens dromen en het effect dat deze droom heeft op hun leven. Daar verstopt Miye Lee haar boodschap.
Healing fictie was voor mij een nieuw begrip. Na het lezen van dit boek snap ik het. Het boek leest heel makkelijk en is soms grappig, maar vooral lief en nergens veroordelend. Het verhaal zelf heeft geen bijzondere diepgang, maar deze kan je wel in de vertelde dromen vinden.
De vraag is of dit boek 3 of 4 sterren verdient. Omdat dit mijn eerste boek is in dit genre en de laatste dromen in het boek mij echt raakten, geef ik 4 sterren. Ook omdat ik je dit boek kan aanraden als je dit genre nog niet kent. Het is een lief boek. Maar ik zal van dit genre toch meer boeken moeten lezen om achteraf te kunnen besluiten of dit terecht was.

Meer recensies van Janiek