Prettige doorlezer
Dit boek pakte me direct in door de twee personages, Francois en Elsa, die om en om aan het woord zijn. Hierdoor lees je letterlijk tussen de regels door. Gedrag van een personage wordt in het volgende hoofdstuk verklaard door dat personage zelf, omdat je dan leest welke gedachte ten grondslag lag aan het gedrag. Om die reden blijf je doorlezen, hoofdstuk na hoofdstuk, om vervolgens met een diepe zucht het boek uit te lezen.
"De zachtheid van een kreeft" is geen recent boek van Laure Manel. Zij schreef het al in 2016 en het was haar debuut. Laure studeerde literatuur en zij is docent en auteur. Zij publiceerde het boek in eigen beheer. Het boek is uit het frans vertaald door Janine Cathala-Vette.
Het boek begint als Francois op het strand een vrouw ziet liggen. In elk volgende hoofstuk wordt steeds meer duidelijk over hoe en waarom de personages zijn zoals ze zijn. Doordat beiden uiteindelijk hun pantser weten af te leggen, komt er ruimte voor vertrouwen en liefde.
Het maakt het boek een feelgood roman, ondanks de zware thema's die aan de orde komen.
Ik mocht het boek lezen voor de Hebban leesclub en heb er van genoten.
Ik mocht het boek lezen voor de Hebban leesclub en heb er van genoten.