Een prachtig uitzicht.

Janiek 09 juni 2025
Het boek In Orbit van Samantha Harvey vertelt over 1 dag van 6 astronauten die in de ruimte om de aarde draaien.
Het uitzicht op de aarde wordt in 16 omwentelingen vaak maar prachtig beschreven, terwijl duidelijk wordt dat de astronauten, hoe vrij ze ook zijn van de aarde, gewichtsloos vastzitten in hun vaartuig en gevangen zijn in hun taken aan boord en in hun leven (op aarde).
De karakters, afhankelijk en aangewezen op elkaar, worden niet heel erg uitgediept.
Er is geen plot.
Dat maakt het boek voor mij moeilijk om te lezen.
De vele beschrijvingen over het uitzicht op aarde, over het gewichtsloze leven aan boord en over de voorbereidingen door de astronauten om te kunnen komen tot deze reis, maakt dat de lezer wel een indruk krijgt van wat het betekent om een astronaut te zijn. Tot ik het dankwoord las, was ik er eigenlijk van overtuigd dat de schrijfster putte uit eigen ervaring.

Meer recensies van Janiek