Advertentie
    Janneke Bouwman Hebban Recensent

Dit boek stond al een tijdje in de boekenkast te wachten op lezing; nu in de kerstvakantie als eerste maar eens uitgelezen.
Het boek begint traag, maar komt als een stoomlocomotief steeds sneller op gang. Mooi opgebouwd, met veel aandacht voor details over onderzoek naar antropologie. Dat moet je wel liggen trouwens, anders heb je een taaie aan dit boek.
In dit eerste deel van de Pendergast-serie wordt een aantal personages opgevoerd die ook later terugkeren. Dat is altijd prettig om verbanden te leren kennen en van meet af aan te weten hoe de verhoudingen zijn. Het verhaal zelf zit goed in elkaar maar is niet uitzonderlijk. Ze krijgen genoeg kleur voor hun positie en voor hun acties, maar daar blijft het in dit begin van de serie wel bij.

Preston & Child trappen naar mijn mening wel in de val waar meer auteurs last van hebben: een epiloog toevoegen die eigenlijk niets toevoegt aan het verhaal. Voor dat punt was het ook al helemaal klaar. Aan de andere kant belicht het heel terloops wel een karaktertrek van één van de personages - wellicht dat daar later nog op teruggekomen gaat worden.

Reacties op: Wordt gaandeweg beter

151
De vloek van het oerwoud - Preston & Child
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker