Advertentie
    Janneke Bouwman Hebban Recensent

Moord en brand van voormalig 2e Kamerlid Boris Dittrich is in zijn totaliteit een geslaagd debuut te noemen. Het verhaal heeft vaart, heeft spanning en heeft mooie hoofdpersonen. Het feit dat halverwege het boek de dader al bekend is, maakt het verhaal niet minder interessant en dat is knap.
Aan de andere kant springt het teveel van de hak op de tak en worden hoofdpersonen niet altijd logisch naar voren gebracht, zoals bijvoorbeeld Ella. In het begin doet ze prominent mee, dan verdwijnt ze volledig van het toneel totdat ze plotsklaps naast Fouali een hoofdrol opeist. Daaruit blijkt dat Dittrich het schrijven van een stabiele thriller (nog) niet helemaal in de vingers heeft. Ook het heen en weer schieten van de ene naar de andere actie schept onrust.
Dat gezegd hebbende, is Moord en brand een lekker verhaal, actueel, met fijne karakters. De plot is goed opgebouwd met voor Nederlanders veel herkenbare punten; dat leest sowieso prettig. Dubbel leuk is het om op deze manier een klein inkijkje te krijgen in het (dubieuze) spel dat politiek heet......

Reacties op: Geslaagd debuut

23
Moord en brand - Boris Dittrich
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners