Geweldige dark romantasy

Janneke 23 februari 2026
Review Tijd

Mijn ziel, zijn belofte. Van Rachel Elisabeth.
Het is een dark romantasy.

Het gaat over Ailsa, zij is een heler in haar dorpje in Schotland in het jaar1660.
Niemand ziet haar, ze heeft maar één vriendin en maar één wens; eeuwige liefde.
Op een avond ontmoet ze een demon die gaat wellicht kan helpen..maar tegen welke prijs?
Zal Ailsa haar eeuwige liefde krijgen?
Lukt het Levi (de duistere entiteit) om te geven wat ze wilt? Of gaat hij er zelf aan onderdoor?

Dat lees je dus in dit boek.
En damn wat was dit een goed verhaal zeg!
Ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen want het was zo vlot geschreven. De spanning en mysterie zat erin. Je werdt gelijk in het verhaal meegezogen en het liet je niet meer los.
Omdat het een dark romanatasy is staan er trigger warnings in. Ze zijn er niet voor niks.
Ik voelde zo mee met Ailsa, hoe haar leven was en gedurende haar wens. Soms dacht ik meid, wat doe je jezelf aan? Maar in die tijd alleen zijn als vrouw zijnde zonder man kon gewoon niet.
Dus ik snapte de keuzes wel waardoor ik zo erg met haar meeleefde.
De rode draad die door het verhaal heen zat kwam mooi telkens terug en op de juiste momenten.
En dan het einde... jaa, ik voelde de tranen op een gegeven moment aankomen. En ja hoor de sluizen gingen open.
Pffoee wat een emotionele rollercoaster was dit. Je had medelijden met de FMC, boosheid, de female rage, verdrietig. Alles kwam voorbij. En de MMC; Levi, wat een mooi karakter was hij. Hoe hij ondanks dat hij een kwaadaardige demon was, was hij er voor haar van begin tot eind. En de spice, yummie yummie!
Ik heb in ieder geval een nieuwe (onzichtbare) bookboyfriend erbij!

Door alle emoties die ik voelde en hoe vlot het geschreven was, kan ik niet anders dan 5 sterren geven.

Dus ik raad je zeer zeker dit boek aan.
Ga hem halen, ga hem lezen. En ik wens je veel leesplezier!

Meer recensies van Janneke