Geweldig !!

Janneke 09 februari 2026
Review Tijd

Van Zomer & Keuning mocht ik het boek; Zo vermoord je een man in tien dates lezen van Shailee Thompson.

Het gaat over Slasher filmliefhebber Jamie en samen met haar beste vriendin gaat ze naar een speeddating avond.
Alleen deze avond loopt niet zoals ze had verwacht en nu zit er zelf in een levensechte slasher!
Lukt het haar om samen met haar beste vriendin de avond te overleven?
Of zijn ze ten dode opgeschreven?
En kan ze ondertussen ook de knappe mannen van het speeddating weerstaan?

Dat lees je dus in dit boek, Zo vermoord je een man in tien dates.

De schrijfstijl was fijn en het las zeker vlot weg. De hoofdstukken zijn precies goed, niet te lang maar ook niet te kort.
Het is net als een typische slasherfilm, dat je bepaalde karakters in het verhaal hebt.
Een heldhaftige of iemand die zegt ' ben zo terug'. Als je dit in een film zou zien weet je wat er gaat gebeuren.. zo ook hier in dit boek. Hoewel het me soms toch even verrast had. Omdat de FMC Jamie dus van dit soort films houd weet ze wat er gaat gebeuren en door je aan bepaalde regels te houden zou je het misschien kunnen voorkomen. Daardoor zitten er heel veel slasher titels in maar ook romcon titels. Bepaalde films, bepaalde regels.
Ze legt het allemaal uit en als lezer is dit heerlijk! De karakters leer je langzaamaan kennen want wij lezen mee tijdens hun speeddating gesprekjes in het begin. En met de een krijg je een band en de ander door de karaktertrekjes denk je; ik moet jou niet.

De schrijfster weet je alsnog soms even op een dwaalspoor te zetten en de spanning erin houden. Daardoor blijf je lezen en had ik dit boek ook binnen 3 dagen uit. Dit boek is gewoon een perfecte combinatie met bloedvergieten en humor!

Dit boek zou ik echt graag verfilmd willen zien.
Dus ik raad je zeer zeker dit boek aan! Dus ga hem halen, ga hem lezen.
Zelf heb ik dit boek 4,5 sterren gegeven.

Dankjewel Zomer & Keuning voor dit recensie exemplaar.

Meer recensies van Janneke

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.