Wauw geweldig boek!!
✨️ Review Tijd ✨️
Van Xander uitgeverij mocht ik het boek Project Hail Mary lezen van Andy Weir.
Het gaat om wetenschapper Ryland Grace en hij wordt op pad gestuurd om de aarde te redden, eigenlijk op een wanhopig missie met waarschijnlijk een one way ticket..
Op het ruimteschip wordt hij wakker maar hij weet zijn eigen naam niet eens meer.
Langzaamaan komen de herinneringen terug en weet hij wie hij is en wat hij moet doen.
Zal hij optijd zijn om de aarde te redden?
En is hij daadwerkelijk de enige daar?
Dat lees je in dit boek.
En wauw waar moet ik beginnen..
Het was een fantastisch verhaal.
Vanaf pagina één ben je hooked en wil je verder lezen!
De humor die erin zit en sarcasme heeft me een paar keer hardop laten lachen.
De schrijfstijl is vlot en fijn waardoor het lekker doorleest. Ook gedurende de science-praat. Ik snapte er soms niks van maar maar kreeg wel een eigen idee ervoor. En soms werd het iets makkelijker verteld waardoor je het wel ging snappen.
Het verhaal had ineens een wending waarvoor je ging juichen en andersom. Het was een emotionele rollercoaster.
And i loved it.
En dan het einde !...
whooo die vond ik goed aankomen. Niet omdat ik moest huilen maar door alles wat er gebeurde en verteld werd. Jaa.. grandioos.
De hoofdstukken zijn lang maar noodzakelijk omdat je meeging in zijn hoofd wanneer hij weer een herinnering kreeg. Dit wordt niet aangeduid maar omdat hij dus alleen in de ruimte zit wist je dat de herinnering op aarde afspeelde vanwege de conversaties. En zo leer je stukje bij stukje hoe hij in de ruimte is gekomen.
Ik ben heel benieuwd hoe de film gaat worden. Dit is de eerste keer dat ik het boek lees en daarna de film zie. Ik houdt jullie op de hoogte wanneer ik de film gezien heb!
Zelf heb ik dit boek 4,5 sterren gegeven, dus ik raad je hem zeker aan om te halen en te lezen!
Veel leesplezier alvast gewenst.
Dankjewel Xander uitgeverij dat ik dit boek mocht recenseren.