Geweldig boek!
✨️ Review Tijd ✨️
Van Dutch Venture Publishing mocht ik het boek Sahana lezen, van Ruby Coene. Dit is een YA distopian.
Het gaat over zestienjarige Nyah, zij heeft last van levensechte dromen bijna elke nacht.
Na De Laatste Oorlog is iedereen ondergronds gegaan vanwege de straling en is er een nieuwe wereldorde.
Nyah moet naar het leeuwenhuis toe als gevangene van een grillige jongen.
Zal ze kunnen achterhalen wat die dromen betekenen?
Kan ze ontsnappen uit de handen van die jongen?
Dat lees je in dit boek.
Vanaf het begin krijg je al een onheilse gevoel. De sfeer die er hangt wordt goed overgebracht en door de spanning blijf je lezen.
Doordat je telkens kleine puzzelstukjes krijgt weet je nog niet wat je ermee moet maar naarmate je doorleest valt alles op zijn plek.
Het is een dystopian meets handmaidstale en divergent.
Het onrecht en de machteloosheid voel je gedurende het boek. Maar ook de vastberadenheid, de moed en de kracht van Nyah.
Ze maakt wat dingen mee, en zelf heb ik twee keer mijn hand voor mijn mond gehouden met wat er gaande was.
Het is een brute setting, soms heel volwassen maar zo goed geschreven dat je door wilt lezen.
Sommige dingen had ik wel beter uitgewerkt zien worden. Hoe sommige karakters deden of een gebeurtenis was even verteld wordt en dan gelijk door. Het voelde soms onaf.
Al om al zeker een aanrader om te lezen want er komen ook echt zware onderwerpen voorbij wat ze goed heeft beschreven. Het zet je aan het denken dat bepaalde dingen ook kunnen gebeuren als mensen teveel macht krijgen.
Zelf heb ik het boek 4 sterren gegeven.
Dus zeker een aanrader om te lezen!
Dankjewel DVP voor dit recensie exemplaar.