Advertentie

‘Het stadje Vitoria wordt opgeschrikt door een dubbele moord. Deze moord lijkt in alles op de moorden die twintig jaar geleden gepleegd zijn door de seriemoordenaar Tasio Ortiz de Zárate. Ondanks dat Tasio bijna vrijkomt is het uitgesloten dat hij deze moord gepleegd kan hebben, maar toch wijzen alle aanwijzingen naar hem.
Wanneer er niet veel later weer een dubbele moord plaatsvindt en het duidelijk wordt dat dit waarschijnlijk niet de laatste zal zijn start er een klopjacht op de dader of daders. Inspecteur en profiler Unai López de Ayala heeft de leiding over het onderzoek en houdt er zijn eigen methodes op na.’

Het duizelde me in het begin even: de (lange) Spaanse namen van de hoofdpersonen, de historische plekken en het sfeertje. In alles is dit zo’n andere thriller dan de Scandinavische en Amerikaanse thrillers die ik regelmatig lees. Ik was ook even bang dat ik een verkapte ‘Dan Brown’ aan het lezen was (sorry, geen fan).
Maar na een poosje lukte het me om door alle details heen te lezen en begon het verhaal voor mij te leven. En toen bleek ook nog eens dat alle lovende kritieken absoluut terecht zijn: wat een razend spannende thriller is dit! De twee vervolgen hierop komen zeker op mijn lijstje te staan!

Reacties op: Erg spannend!

1283
De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz de Urturi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners