Advertentie

Leigh is advocaat en moeder van de zestienjarige Maddy. Ze is getrouwd met Walter maar ze zijn niet meer samen. Maddy woont bij Walter dat leek hen in verband met Corona beter omdat Leigh door haar werk met veel mensen in aanraking komt. Leigh werkt voor een grote advocatenfirma en krijgt op een dag een nieuwe opdracht. Ze moet Andrew Tenant gaan verdedigen die beschuldigd wordt van een sadistische verkrachting. Andrew heeft speciaal om haar gevraagd, maar ze kent hem helemaal niet, of wel?
Wél dus! Andrew blijkt Trevor Waleski te zijn, Leigh, die toen nog Harleigh heette en Callie, haar jongere zusje, hebben jarenlang op hem gepast terwijl zijn moeder werkte. Na de verdwijning van vader Buddy zijn Linda en Trevor ingetrokken bij de familie van Linda, ze hebben hun achternaam aangenomen. Trevor werd voortaan Andrew genoemd. Tijdens hun eerste gesprek begint Andrew subtiele opmerkingen te maken over de verdwijning van zijn vader. Het geheim dat Leigh en Callie al die jaren met zich meesleepten leek veilig, ze dachten er mee weg te komen. Maar daar denkt Andrew dus heel anders over!
De auteur neemt ons mee in een gruwelijk spannend verhaal spelend in twee tijdlijnen. De eerste speelt in de zomer van 1998. Harleigh en Callie wonen bij hun moeder Phil die hen verwaarloost en mishandelt. Harleigh zorgt zo goed als ze kan voor haar jongere zusje, intussen studeert ze hard om zich aan haar miserabele omstandigheden te onttrekken. Callie lijkt niet geïnteresseerd te zijn in studeren. Ze heeft het oppasadresje van Harleigh overgenomen, het geld dat het bijbaantje haar oplevert verdwijnt vaak in de zakken van Phil. Op een avond belt Callie in blinde paniek naar Harleigh, er is iets vreselijks gebeurd. Harleigh haalt haar zusje uit de nesten zoals zo vaak maar tegen welke prijs?
De tweede tijdlijn speelt in het voorjaar van 2021. De maatschappij is ontwricht door Corona. Harleigh noemt zich al jaren Leigh, ze heeft een vaste baan. Haar grote liefde is Walter maar op een af andere manier weet ze hem steeds weer van zich af te stoten. Callie is al sinds haar vroege jeugd verslaafd aan drugs. Leigh heeft er alles aan gedaan om haar van de verslaving af te helpen maar niets hielp. En nu is daar Andrew, het lieve jongetje Trevor van vroeger dat boven lag te slapen toen Leigh en Callie deden wat ze moesten doen. Wat weet hij? Hun grootste angst wordt werkelijkheid, het verleden haalt hen in. Andrew blijkt een psychopaat te zijn die achter slot en tralies thuishoort maar die in werkelijkheid achter de schermen aan de touwtjes trekt en met zijn misdaden lijkt weg te komen. En Leigh moet daar in de rechtbank voor zorgen. Ze moet wel, toch?
In deze standalone is Karen Slaughter weer helemaal op dreef. Ze laat ons het hartverscheurende verhaal van twee zusjes lezen, twee zusjes die op elkaar aangewezen zijn omdat hun moeder hen niet ziet staan. Twee zusjes die opgroeien in een achterstandswijk waar meisjes al gauw als lustobjecten worden gezien en er is niemand om hen te beschermen. Maar twee zusjes ook die nooit opgeven en elkaar niet loslaten. Zoals gewoonlijk schuwt de auteur het geweld niet, de gruwelijke scenes wisselen elkaar af en leiden tot een spannende ontknoping. Mooi ook hoe Karin Slaughter de pandemie in het verhaal heeft verwerkt, het speelt zeker geen hoofdrol maar het laat ons wel zien hoe mensen zich door de Coronacrisis slaan. Een prima thriller in de tijdsgeest van nu, vier dikke sterren.

Reacties op: Heerlijke thriller

110
Valse getuige - Karin Slaughter Karin Slaugther
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken