Genoten van een magische wereld!
Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie van de ark Anima, heeft twee gaven: ze kan de geschiedenis van voorwerpen lezen en ze kan reizen via spiegels. Onverwachts wordt ze uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van een machtige clan. Ze is gedwongen hem te volgen naar Citaceleste, de hoofdstad van de ijzig koude ark Pole. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verstrekkende gevolgen voor haar eigen leven heeft, maar ook voor haar geliefde Anima.
Fantasy boeken….ik had er niets mee, maar door de enthousiaste reacties op bookstagram werd ik toch erg nieuwsgierig naar dit boek. Toen ik dan ook de mogelijkheid voorbij zag komen om het boek te buzzen via Hebban, besloot ik dan ook meteen om deze kans te grijpen. En het boek heeft me zeker niet teleurgesteld. Al lezende verbleef ik dagenlang in een magische wereld waarin gereisd wordt door spiegels en waar voorwerpen ´gelezen´ kunnen worden door ze aan te raken. Er zijn arken, luchtschepen en humeurige gebouwen.
De hoofdpersonages Ophelia en Thorn, de ijzige verloofde, hebben mijn hart nog niet kunnen stelen. Misschien moet ik daarvoor wachten op de volgende delen, maar de bijpersonages Rein en Gwen vond ik kleurrijke karakters en daar wil ik nog wel meer over te weten komen. Net als de sjaal van Ophelia die een eigen leven leidt, hoe leuk is dat!
Het eind kwam naar mijn idee te abrupt; ik las het ebook, had op de foto’s gezien dat het fysieke boek een enorme dikke pil is, en was even in de veronderstelling dat ik niet het hele boek op mijn ereader had staan. Maar dat bleek echt het eind te zijn, voordeel is wel dat ik nu razend nieuwsgierig ben naar deel twee!
Uitgever: lsamsterdam.nl
Uitgever: lsamsterdam.nl