'We maken een stamboom!'

Je@net Je@net
1 mrt 2023

Vos en Haas Een boom in een boom – Sylvia Vanden Heede

Uil heeft een opa en een oma.
En nog een opa en een oma.
'Jij bent hun kleinkind', zegt Haas.
Daar is Uil het niet mee eens.
Hij is niet klein!
En hij is ook geen kind meer!
Toch heeft Haas gelijk.
Echt waar!

Een nieuwe Vos en Haas en is altijd weer een feestje en ook deze nieuwe herdruk van ‘Een boom in een boom’ doet daar niet voor onder.

De Vos en Haas serie geschreven door Sylvia Vanden Heede kenmerkt zich door grappige verhaaltjes in eenvoudige taal met passende illustraties van Thé Tjong King. Al 25 jaar zijn dit de ideale boekjes voor beginnende lezers. Inmiddels is de serie uitgebreid met voorleesboeken, doeboeken, groeiboeken en een spel.

Wat meteen opvalt is dat sommige woorden een groter lettertype hebben en/of dik gedrukt zijn. Hierdoor weet je meteen dat ze belangrijk zijn en met wat meer nadruk (voor)gelezen kunnen worden.

In ‘Een boom in een boom’ speelt een boom een belangrijke rol. Geen gewone boom, het gaat om een stamboom en op een eenvoudige en grappige manier worden familiebanden aan de lezer uitgelegd. Hierdoor is het verhaal ook heel geschikt om te gebruiken bij de Kinderboekenweek van 2023 met het thema Bij mij thuis.

Een super leuk verhaaltje op niveau AVI M3-E3 (op de voorkant aangeduid als: ik lees als Vos) en nu voor slechts € 5,99.

Meer recensies van Je@net