Een mooi verhaal over familie, moed, verlies en tweede kansen!

Je@net 13 augustus 2025
Geheimen op het eiland – Rebecca Alexander

Charlotte keert terug naar de afgelegen Scilly-eilanden voor de kust van Cornwall, jaren nadat ze er de zomers doorbracht met haar grootouders. Ze twijfelt of het de juiste beslissing is. Ze is gestuurd om een school te sluiten, maar wanneer ze de kinderen en de ouders leert kennen, raakt ze meer betrokken bij het leven op het eiland dan ze ooit had verwacht. Zeker wanneer schoolvader Ash haar gevoelens in de war brengt.
Ook de brieven die Charlotte’s grootmoeder tijdens de Tweede Wereldoorlog in geheime code schreef, zijn voor Charlotte reden om op het eiland te blijven. Ze ontdekt het verhaal van een verboden liefde, en van een bijzondere man die alles op het spel zette om zijn land te redden. Zelfs zijn grote liefde…
Geheimen op het eiland is het tweede deel in De Cornwall-serie, maar beide delen zijn volledig los van elkaar te lezen. De prachtige cover trok meteen mijn aandacht. Je krijgt de neiging om je koffers te pakken en mee te reizen naar de Scilly-eilanden voor de kust van Cornwall.

Het verhaal leest vlot door de fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken, maar ook door de twee verschillende tijdlijnen. In het heden maken we kennis met Charlotte die goede herinneringen heeft aan het eiland, maar nu een moeilijke beslissing voor het dorp moet nemen. In het verleden (1940) speelt Jenny, een moedige jonge vrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote rol. Beide verhaallijnen zijn erg boeiend en interessant om te volgen.

Charlotte is na een relatie van 15 jaar weer alleen en op weg gestuurd naar Morwen Island om daar een schooltje met maar twee leerlingen te sluiten. De onzekere Charlotte maakt daar een mooie groei door. Eerst erg onzeker, maar eenmaal opgenomen door de bevolking ontwikkelt ze zich tot een sterke vrouw die het leven aan kan en beslissingen durft te nemen.

En als Charlotte brieven vindt die tijdens de oorlog door haar oma geschreven zijn, heeft ze nog meer redenen om op het eiland te willen blijven. Ik heb genoten van de manier waarop de auteur de beide verhaallijnen in elkaar heeft laten overlopen. Want er is een geheim en welke invloed hebben geheimen uit het verleden nu nog op ons in het heden?

Beide verhalen raken je en zorgen ervoor dat je langzaam een band opbouwt met zowel Jenny als Charlotte. Ook de dorpsgemeenschap komt al lezend tot leven en je voelt je al snel thuis in de prachtige omgeving van Cornwall.

Geheimen op het eiland is een mooi verhaal over familie, moed, verlies en tweede kansen. Voor mij was dit het eerste boek dat ik van deze auteur las, maar zeker niet het laatste. Deel één staat al op mijn lijstje en ondertussen kijk ik stiekem al uit naar deel drie.

4 ★

Bedankt Oceaan voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net