Hamley in de sneeuw – Sandra J. Paul

Het kleine zwarte katje Hamley woont met haar moeder en haar zusjes in een groot huis met een prachtige tuin. Op een winterse ochtend wordt de wereld bedolven met sneeuw. Nieuwsgierig trekt Hamley de tuin in. Ze rent door de sneeuw naar de weilanden erachter. Daar ziet ze vreemde sporen in de sneeuw van dieren die ze nog niet kent. Hamley gaat nieuwsgierig op onderzoek uit, en komt zo in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.

Als eerste valt natuurlijk de prachtige cover op. Ondanks het winterse plaatje smelt je toch weg bij het zien van dit lieve katje! Ook verder in het boek vind je mooie, gekleurde illustraties en heel veel kattenpootjes.

Het verhaal leest prettig door de fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Mooi om te lezen hoe kleine Hamley vol verwondering naar de wereld om haar heen kijkt! Net als jonge kinderen stelt ook het nieuwsgierige katje veel vragen en dit zal dus heel herkenbaar zijn voor de lezertjes. Hierdoor wordt op speelse wijze de woordenschat verrijkt en worden woorden en nieuwe begrippen op een eenvoudige manier uitgelegd.

Hamley in de sneeuw is het derde boekje in deze jeugdserie en allemaal zijn ze afzonderlijk te lezen. De avonturen die Hamley beleeft zijn ook nu weer fantasierijk en hartverwarmend.

Een erg leuk winters boekje om voor te lezen of zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar.

Reacties op: Fantasierijk en hartverwarmend!

19
Hamley in de sneeuw - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken