Jij bent vertrouwen

Je@net 16 augustus 2025
Jij bent vertrouwen – Anne Blouw

Jij bent vertrouwen helpt om beperkende gedachten en sociale constructies te observeren zonder ze als waarheid te zien. Het biedt oefeningen om je gevoelens te doorvoelen en authentiek te leven.

In Jij bent vertrouwen ontdek je dat zelfvertrouwen geen eigenschap is die je hebt, maar iets dat je altijd al bent. Dit boek neemt je mee op een reis van zelfheling en groei, waar je leert afstand te nemen van je beperkende gedachten en oude patronen. Door praktische meditaties en inzichten ontdek je hoe je het vertrouwen in jezelf kunt herstellen, je intuïtieve zelf kunt herontdekken en een leven kunt leiden vanuit een diepe innerlijke kracht. Dit boek biedt je de tools om te stoppen met wegrennen van je emoties en verstrikt raken in je gedachten, zodat je kunt leven in het vertrouwen van je ware zelf.

Op de vraag van Anne Blouw of ik haar boek wilde lezen moest ik even nadenken. Het is geen boek dat ik zelf op zou pakken of onderwerp waar ik in thuis ben en dat maakt lezen en eerlijk beoordelen ook erg lastig Maar goed…ik vond het het interessant genoeg om de uitdaging aan te gaan en een poging te wagen.

Er waren hoofdstukken die ik redelijk begreep en waar ik ook wel mee uit de voeten kon, maar van andere was ik in no-time de draad kwijt. Geen probleem, je slaat een stukje over en pikt in een volgend hoofdstuk weer iets van toepassing op.

Alle hoofdstukken sluiten af met een quote en worden afgewisseld met meditatie oefeningen. Ook niet mijn ding, maar er zaten er toch een paar bij die me wel aanspraken en die heb ik dan ook met succes geprobeerd.

Wat ik ook mooi vond was dat het niet zozeer gaat om het aanwijzen van een oorzaak, maar om het erkennen van de gevoelens die zijn ontstaan. Door ruimte te geven en serieus te nemen, ontstaat dan namelijk de mogelijkheid om los te laten, te helen en dichter bij jezelf te komen om zo het vertrouwen in jezelf te herstellen.

Ik denk dat dit boek zeker een aanrader kan zijn voor wie op zoek is naar innerlijke rust, meer vertrouwen in zichzelf en verbinding.

Bedankt Anne en Uitgeverij Boekscout voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net