Romantiek, mysterie en avontuur!
De schat van Amalfi – Sarah Penner
1821. Mari DeLuca en de andere vrouwen van het Italiaanse dorp Positano beoefenen de kunst van stregheria, een soort ritueel waarmee ze hun dorp beschermen tegen de zee. Wanneer de wrede gebroeders Mazza dit ontdekken, komt Mari voor een onmogelijke keuze te staan…
HEDEN. Scheepsarcheoloog Haven Ambrose leidt in Positano een expeditie naar oude scheepswrakken. Stiekem hoopt ze echter meer te vinden dan enkel wrakhout, want ze is op zoek naar een schat met kostbare edelstenen. Dan stuit ze op een oud verhaal over hekserij en een gevaarlijke liefde.
‘Een verboden liefde roept een woeste zee op..’
Dit is niet het eerste boek van Sarah Penner en na De verborgen apotheek en Het geheime genootschap (beide trouwens ook echte aanraders!) was ik uiteraard erg nieuwsgierig naar De schat van Amalfi. De mooie cover zorgt ervoor dat je dit boek meteen oppakt als je het in de winkel ziet liggen en de intrigerende achterflap doet de rest.
De schrijfstijl is zoals we gewend zijn van Sarah Penner: vlot en beeldend, en het duurt dan ook niet lang voor je al lezend die prachtige omgeving van Positano in Italie voor je ziet.
Toch duurde het even voor ik echt helemaal in het verhaal zat. Misschien was er voor mij net iets teveel magie en onduidelijkheid in het begin. Gelukkig duurde dat niet al te lang en toen ik eenmaal een paar hoofdstukken gelezen had, de personages wat beter leerde kennen en het verhaal wat meer lijn kreeg, zat ik er helemaal in!
Je leest het verhaal vanuit wisselend perspectief. In het verleden zijn dat Mari en haar grote liefde Holmes (1821) en in het heden draait het om Haven. Boeiende personages die indruk maken, interessante verhaallijnen en hoofdstukken die vaak met een kleine cliffhanger aflopen, zorgden ervoor dat het niet lang duurde voor ik het boek niet meer weg kon leggen.
Zoek je een verhaal met romantiek, mysterie en avontuur dan is De schat van Amalfi waarschijnlijk hét zomerboek voor jou!
Oh ja, nog even dit….de recepten achterin het boek zouden eigenlijk voorin moeten staan. Dit verhaal is namelijk bij uitstek geschikt om te lezen met een Limoncello spritz en Italiaanse ricotta koekjes binnen handbereik. Geniet ervan!
4 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
‘Een verboden liefde roept een woeste zee op..’
4 ★